Regulile de respectat în avion și aeroport începând cu luna iunie

Adrian, 01 iun.. 2020

Starea de alertă le readuce românilor o parte din libertățile pe care le aveau înainte de pandemie. Peste doar două săptămâni aceștia vor putea zbura cu avionul din nou către destinațiile favorite. Totuși zborurile cu avionul nu vor mai fi la fel și aceștia vor avea o mulțime de reguli de respectat.

Regulile de respectat în avion și aeroport începând cu luna iunie

Dacă ai febră, tuse sau dificultăți în respirație este bine să rămâni acasă pentru siguranța ta și a celorlalți pasageri. De asemenea, dacă ai fost în contact cu o persoană infectată cu noul virus. Pentru a descuraja transportul acestor cazuri, companiile aeriene au fost sfătuite să le ofere pasagerilor o facilitate specială.

Check-in-ul se va face online, dar nu cu 24 ore mai devreme decât zborul. La acel moment pasagerilor li se cere să completeze o Declarație de sănătate.

Prin intermediul Declarației de sănătate fiecare pasager acceptă să nu se prezinte la aeroport dacă se află în una din cele 4 situații de mai jos:

– Ați fost diagnosticat cu COVID 19 oricând în ultimele 14 zile înainte de data zborului;

– Ați avut simptome care indică o posibilă infectare cu coronavirus, febră, tuse, dificultăți de respirație, pierderea mirosului, în ultimele 8 zile dinaintea zborului;

– Ați avut un contact apropiat (distanță mai mică de 1.5 metri, mai mult de 15 minute) în ultimele 14 zile cu o persoană diagnosticată cu COVID 19;

– Vi s-a cerut de autorități să rămâneți în carantină pe o perioadă care include data zborului.

Sosirea se face fix la ora recomandată, iar accesul în aeroport este permis doar persoanelor care dețin un bilet. Vor fi permiși doar pentru persoanele care au nevoie de susținere.

Se va păstra distanța de 1.5 metri față de alți pasageri. Se vor spăla mâinile cât mai des. Se strănută în pliul cotului și se evită să atingă suprafețele. Se vor evita suprafețele spațiilor comune: toalete, balustrade, scări rulante, mese de servire. Masca este obligatorie pe toată durata călătoriei, dar trebuie schimbată la 3-4 ore. Se va înlătura doar la filtrul de securitate și controlul de vamă.

Se va verifica temperatura. Bagajele vor fi depozitate la punctul de lăsat bagaje fără operator. Se recomandă cât mai puține bagaje de mână. La urcarea în avion, echipajul de bord o să distribuie șervețele dezinfectante. Toate scaunele, toaletele, compartimentele de bagaje trebuie dezinfectate după fiecare cursă. Mâncarea va fi limitată doar pe timpul curselor lungi și va fi sigilată.

← Close