Lista celor mai bune aeroporturi din lume. Aeroportul Changi din Singapore este pe primul loc pentru al 6-lea an consecutiv

Andrei Beldiman, 26 mart.. 2018

Pentru al 6-lea an consecutiv Aeroportul Changi, din Singapore, a ieșit în fruntea listei celor mai bune aeroporturi din lume. Terminalul 2 de pe Heathrow a fost numit cel mai bun terminal din lume.

Sursa: The Finder Singapore

Oferind un cinematograf deschis 24 de ore pe zi, piscină pe acoperiș și un parc de fluturi, Aeroportul Changi din Singapore a ieșit în fruntea listei celor mai bune aeroporturi din lume pentru al șaselea an consecutiv.

Aeroportul Internațional Incheon din Coreea de Sud și Tokyo Haneda au întregit podiumul, în timp ce Londra Heathrow a intrat în top 10, urcând până pe locul opt. Terminalul său T2 a fost numit cel mai bun din lume, împreună cu facilitățile pe care le oferă pentru cumpărături. Cel mai bun aeroport din America a fost Denver, situat pe locul 29.

Premiile anuale se bazează pe cel mai mare studiu de satisfacție a clienților din lume, cu aproape 14 milioane de nominalizări de la pasageri.

Changi, care a câștigat, de asemenea, titlul de cel mai bun hotel de aeroport cu Crowne Plaza. Acesta are o capacitate de 563 de camere, o grădină de cactuși, magazine de top și hawker food, o piață de street food – ceea ce face ca multe dintre aeroporturile lumii să pară plictisitoare în comparație cu acesta.

Changi nu se odihnește pe lauri, construiește în prezent un terminal masiv din sticlă și oțel, de 10 etaje, care se va lăuda cu cea mai înaltă cascadă din lume și un parc uriaș, când se va deschide în 2019.

Skytrax a anunțat miercuri, la Stockholm, câștigătorii celor 100 de categorii din domeniul aviației și hotelăriei.

Premiile 2018 s-au bazat pe 13,73 milioane de chestionare efectuate de către clienți în perioada august 2017 – februarie 2018.

Sondajele, care acoperă 550 de aeroporturi din întreaga lume, au evaluat experiențele călătorilor în aeroporturi, clasamentele fiind realizate în funcție de criterii precum check-in, sosiri, transferuri, cumpărături, securitate și imigrație până la plecarea la poartă.

Sursa: Pinterest

Cele mai bune 10 aeroporturi din lume:

1. Singapore – Aeropotul Changi
2. Aeroportul Internațional Incheon
3. Tokyo – Haneda
4. Aeroportul Internațional Hong Kong
5. Aeroportul Internațional Hamad
6. Munich
7. Aeroportul Internațional Chubu Centrair
8. Londra – Heathrow
9. Zurich
10. Frankfurt

Cele mai bune terminale din lume:

1. Londra Heathrow – T2
2. Munich – T2
3. Singapore Changi – T3
4. Londra Heathrow – T5
5. Tokyo Haneda – Int’l
6. Madrid – T4
7. Dubai – T3
8. Paris CDG – T2-M
9. Mumbai – T2
10. Baku Heydar Aliyev – T1

Cele mai bune hoteluri de lângă aeroporturi:

1. Crowne Plaza Changi
2. Pullman Guangzhou Airport
3. Hilton Munich Airport
4. Fairmont Vancouver Airport
5. Sofitel London Heathrow
6. Hong Kong Sky City Marriott
7. Langham Place Beijing
8. Regal Airport Hong Kong
9. Sheraton Amsterdam Airport
10. Hilton Frankfurt Airport

Cele mai curate aeroporturi:

1. Tokyo Haneda
2. Centrair Nagoya
3. Incheon
4. Taiwan Taoyuan
5. Singapore Changi
6. Tokyo Narita
7. Hong Kong
8. Zurich
9. Doha Hamad
10. Helsinki

Christchurch, între timp, a fost numit cel mai bun aeroport din regiunea Australia / Pacific și Hamburg a câștigat cel mai bun aeroport regional din Europa.

Tokyo Haneda a fost considerat cel mai impecabil aeroport din lume, urmat de celălalt hub principal al Japoniei, Centrair Nagoya și Incheon din Coreea de Sud.

De asemenea, au fost acordate premii pentru cel mai bun sistem de livrare a bagajelor la aeroport, Kansai preluând premiul și Hong Kong a ieșit pe primul loc la categoria cea mai bună experiență de luat masa.

Skytrax a declarat că procesul de sondaj și de acordare a premiilor este independent, fără ca aeroporturile să aibă vreo influență asupra deciziilor finale.

Citiți și despre:

← Close