În ce stadiu se află reparațiile pistelor de pe Aeroportul Henri Coandă?

Andrei Beldiman, 12 apr.. 2018

Pistele de pe Aeroportul Henri Coandă s-au deteriorat și au cauzat în ultimul timp diverse incidente. Astăzi au fost demarate lucrările de reparație la suprafața de mișcare a aeroportului.

Compania Națională Aeroporturi București a demarat astăzi lucrările de reparație la suprafața de mișcare a aeroportului.

Primele lucrări vor consta în înlocuirea dalelor de beton degradate pe platforma 1 și căile de rulare aferente, termenul de finalizare estimat fiind noiembrie 2018. Lucrările se vor realiza pe o suprafață de 3050 mp.

În urmă cu 2 săptămâni, pe 30 aprilie, a avut loc un incident pe Aeroportul Henri Coandă. În urmă decolării unei aeronave Boeing 747-400 a companiei israeliene El Al, o bucată din pistă s-a dislocat complet. Pista 08R/26L a fost cârpită în repetate rânduri cu straturi subțiri de asfalt. Aceasta a ajuns să reprezinte un adevărat risc de siguranță. După acest incident a fost nevoită închiderea de urgență a pistei pentru aproximativ o oră.

Pe 4 aprilie, Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a solicitat conducerii CN Aeroporturi Bucureşti un grafic clar al lucrărilor pentru modernizarea pistei 1 a Aeroportului Otopeni. De asemenea a solicitat şi intervenţii la pista 2 pentru ca aceasta să fie integral operaţională.

Lucrările au început astăzi, conform planurilor.

Graficul de lucrări prevede, de asemenea, următoarele:

14.04.2018 – 01.05.2018: lucrări de întreținere a stratului de uzură la calea de rulare Oscar, prin frezare și așternerea unui nou strat asfaltic (9500 mp);
01.05. 2018 – 01.06.2018: lucrări de întreținere a stratului de uzură la calea de rulare Delta;
Această primă fază a lucrărilor face parte dintr-un amplu program de măsuri de remediere a suprafețelor pavate din Aeroportul Internațional Henri Coandă București, plan care prevede, printre altele, operaționalizarea pistei 2 (08L-26R) și a balizajului luminos de categorie III A.

Citiți și despre:

← Close