Heliport construit în curtea Spitalului din Sinaia în decurs de două luni, dat în folosinţă

Adrian, 11 iun.. 2020

Autorităţile din staţiunea Sinaia au dat în folosinţă un heliport care a fost construit în curtea spitalului din localitate, în decurs de două luni, din fonduri de la bugetul local.

Primăria Sinaia anunţă că a dat în folosinţă un heliport care face parte dintr-o reţea de 29 de puncte naţionale care oferă posibilitatea transportului aerian în regim de urgenţă.

Heliportul, singurul din zona Văii Prahovei, a fost amenajat în curtea Spitalului Orăşenesc Sinaia şi a fost construit în decurs de două luni.  Un echipaj SMURD a făcut manevrele de test pentru pista de aterizare construită în curtea spitalului, încă de la sfârşitul lunii martie.  

Valoarea lucrărilor este de 160.900 de lei, suma fiind alocată din bugetul local a Primăriei oraşului Sinaia, precizează autorităţile locale. 

Primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, a declarat că prin utilizarea elicoterului pacienţii care vor avea nevoie de transport de urgenţă din zona Sinaia către un spital din Bucureşti vor parcurge distanţa dintre staţiunea de pe Valea Prahovei şi Capitală în doar 20 de minute.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close