eSky România – venit net de peste 4,9 milioane de euro în 2017

Andrei Beldiman, 15 iun.. 2018

eSky România este una dintre agenţiile de travel online de top din România. Este activă pe piaţa locală din 2009.

Compania eSky România a înregistrat anul trecut un venit net de peste 4,9 milioane de euro, la o valoare totală tranzacţionată de 30,4 milioane de euro, devenind astfel cea mai profitabilă sucursală la nivel de eSky Group, care a obţinut un venit net de peste 30 de milioane de euro, la o valoare totală tranzacţionată de 256 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat remis Agerpres, eSky Group a anunţat un indicator EBITDA de peste 5 milioane de euro, raportând un profit net cu 21% mai mare comparativ cu anul 2016. Pe plan local, eSky România a înregistrat un indicator EBITDA de peste 1,2 milioane de euro.

eSky România se situează și pe primul loc, la nivel de grup, la ponderea vânzărilor mobile versus desktop.

„Rezultatele eSky România înregistrate în anul 2017 vin ca o confirmare a eforturilor noastre, dar şi a faptului că strategia pe care am urmat-o s-a integrat perfect cu nevoile pieţei. Cea mai spectaculoasă creştere la care am fost martori pe plan local a fost cea a vânzărilor din mobile. Dacă în anii trecuţi, peste jumătate dintre tranzacţiile realizate pe site-ul eSky.ro erau încheiate de pe desktop sau laptop, începând cu al doilea semestru al anului 2017, situaţia s-a schimbat semnificativ. 61% din rezervările de servicii turistice au fost încheiate direct de pe telefonul mobil. Acest lucru s-a datorat atât creşterii exponenţiale a pieţei mobile la nivel global, dar şi a eforturilor noastre susţinute în a dezvolta un site optimizat mobile şi o aplicaţie uşor de utilizat”, a declarat Lukasz Neska, CMO eSky Group.

Citiți și Oferte Vacanța de vară – Iulie 2018 – Tunisia, 7 nopți, transport cu avionul

Pentru 2018, compania estimează o creştere de 23% a valorii totale tranzacţionate, comparativ cu anul 2017.

Astfel, în acest an sunt aşteptate tranzacţii de peste 37 de milioane de euro pe plan local.

Citiți și Miliarde de lei cheltuite în primul trimestru de turiștii străini în România

eSky România este una dintre agenţiile de travel online de top din România, activă pe piaţa locală din 2009. Grupul eSky are peste 20 de pieţe deschise în acest moment, atât în Europa, cât şi în America de Sud.

← Close