Companii aeriene care nu au avut niciodată un accident de avion

Andrei Beldiman, 06 mai. 2018

Cu toate că un accident aerian, în ziua de azi, este considerat aproape un lucru ieșit din comun, nu este nici o îndoială că există anumite companii aeriene care sunt mai sigure.

În continuare vă prezentăm companiile aeriene mai cunoscute care nu au avut nici un accident aviatic.

1. Qantas – zboară din 1921

Cea de-a treia cea mai veche companie aeriană din lume, Qantas, este una dintre cele mai sigure din lume. Compania aeriană australiană a avut opt ​​accidente fatale, toate înainte de 1951. Patru dintre ele au avut loc în timpul celui de-al doilea război mondial. De atunci nu au existat accidente, doar unele incidente minore.

2. Hawaiian Airlines – zboară din 1929

Hawaiian zboară din 1929 și nu au fost niciodată implicați într-un accident aviatic. Este, astfel, cea mai longevivă companie aeriană, fără fatalități. A trecut prin două perioade de faliment (1993 și 2003) dar nu a făcut nici un compromis în privința siguranței pasagerilor. Compania aeriană a început cu zboruri care avea ca scop admirarea minunilor naturale din O’ahu și astăzi servește o serie de destinații din Pacific, inclusiv Noua Zeelandă, Australia, Asia și coasta de vest a Statelor Unite.

Citiți și despre care sunt limitele bagajului de cală și de mână la companiile aeriene care operează pe Aeroportul Internațional Henri Coandă.

3. EasyJet – zboară din 1995

EasyJet nu a avut niciodată un accident. De fapt, istoria sa de accidente este atât de curată, încât este dificil de a găsi probleme serioase care să aibă loc în unul dintre zborurile sale.

4. Ryanair – zboară din 1985

În 33 de ani de zbor, Ryanair s-a apropiat cel mai mult de un accident aviatic în 2008. Atunci, o aeronavă a fost obligată să facă o aterizare de urgență în Roma după ce s-a lovit cu mai multe păsări în zbor. Se presupune că avionul a lovit aproximativ 90 de păsări. La aterizare, roata de aterizare de pe partea stângă a cedat și avionul a intrat în contact direct cu pista. Aeronava a fost atât de deteriorată încât nu a mai putut fi reparată. Doi membrii ai echipajului și opt pasageri au fost duși la spital cu leziuni minore.

Citiți și despre cele mai valoroase companii aeriene din lume.

5. Virgin Atlantic/Australia/America – zboară din 1984/2000/2007

Aceste companii aeriene au un record remarcabil de siguranță, cu decenii de călătorii fără accidente pentru trei transportatori de pe mai multe continente. Atât Virgin Atlantic cât și Virgin Australia se situează în topul celor mai sigure 20 de companii aeriene din lume, potrivit site-ului AirlineRatings.com.

Topul celor mai sigure companii aeriene din lume este completat de:

6. British Airways – 1974
7. Emirates – 1985
8. Etihad – 2003
9. Qatar Airways – 2004

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close