Ce obligații au pasagerii atunci când călătoresc cu avionul

Adrian, 18 mai. 2020

Călătoria cu avionul se schimbă odată cu redeschierea rutelor și ridicarea restricțiilor, cel puțin regulile de mai jos vor fi valabile cel puțin până la finalul anului.

Obligații pentru toți pasagerii din avion și aeroport

Odată cu relansarea și redeschiderea oricărei rute și cu orice companie aeriană este important de știut că sunt reguli care trebuiesc respectate de orice pasager și nu există excepții.

Odată ajunși la Aeroport în funcție de posibilitățile tehnice, pasagerii vor trece printr-un punct de control, unde li se vor lua temperatura și vor fi triați. Pasagerii care au febră NU vor putea pătrunde în aeroport.

În București în parcarea exterioară sunt amplasate corturi unde personalul verifică temperatura pasagerilor și trec printr-un proces de dezinfectare. Mai departe înghesuiala de la ghișeelede checkin, nu mai este posibilă.

Aeroporturile au amplasat strikere vizibile de distanțare socială și toți pasagerii vor intra pe rând în terminalul aeroportului în funcție de capacitate, dacă aeroportul nu are capacitatea necesară pentru a primi toți pasagerii la o cursă, aceștia vor aștepta la rând afară.

Prezentarea la aeroport se face cu minimum 3 ore înainte de decolarea cursei, pentru a putea îndeplini toate formalitățile

În bagaul de mână este permisă existența substanțelor dezinfectate mai mari de 100ml.

Toti pasagerii trebuie să poarte masca de protecție pe toată durata vizitei în aeroport, hub-ul de conectare la avion și pe toată durata zborului. Pasagerii fară mască nu vor fi primiți în avion.

Unele companii aeriene vor avea câteva măști pentru pasagerii care au „uitat” masca acasă, dar stocul este limitat și nu au obligația de a vă oferi ei măști și mănuși.

Mănușile sunt obligatorii în avion pe toată durata zborului. La toaletă se va merge pe rând, fară să fie permisă coada. Compania TAROM a anunțat ca deocamdată oprește serviciile la bord pentru a limita contactul însoțitorilor de zbor cu pasagerii și viceversa.

Companiile low cost au anunțat că vor oferi servicii la bord, doar cu plată card și produsele vo fi toate ambalate, inclusiv sticlele de suc sau alcool.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close