5,17 milioane de dolari pentru un avion de lux

Andrei Beldiman, 18 apr.. 2018

Pentru suma impresionantă de 5,17 milioane de dolari poate fi cumpărat un avion de lux. Acesta a aparținut miliardarului Ioan Niculae.

Sursa: Private Jet Finder

Banca Transilvania a scos la vânzare un avion de lux. Preţul de pornire este de 5,17 milioane de dolari.

Aeronava a fost utilizată de către acţionarului Interagro, Ioan Niculae, pentru călătorii de business. Avionul de lux a fost înregistrat pe firma Interaviation.

Banca Transilvania a anunțat că miliardarul Ioan Niculae este executat silit în contul unor datorii pe care grupul de firme Interagro, aflat în insolvenţă, le are la instituţia de credit.

Preţul de pornire în licitaţie al avionului de lux este de 5.171.000 de dolari.

„Aeronava marca Hawker, model 900 XP, numar de fabricatie HA-0182, tip mid-sized private jet, dotată cu spatiu larg de cabină, capacitate de zbor la mare altitudine, autonomie de zbor pe o rază de până la 5463 km. Configuraţia interioară este de 8 pasageri, un pilot, un copilot şi un cabin crew. Dotările aeronavei sunt specific serviciilor asigurate pentru segmental călătoriilor tip business”, aflăm din anunţul de vânzare publicat de Banca Transilvania.

Încă nu este cunoscută data la care va avea loc licitația. Numărul de ore efectuate cu acest avion de lux este de 2.250h:17 min din totalul de 6.000 TBO Eng Hr – număr de ore de funcţionare recomandate de producător până la revizia generală.
Aeronava a fost monitorizată prin sistemul Maintenance Management CAMP până în mai 2015, când a fost trimisă la sediul Beechcraft Berlin Aviation GmbH pentru efectuarea serviciului de mentenanţă.

Avionul a fost fabricat în 2011 şi are două motoare Honeywell, model TFE731-50R-1H.

Aeronava este înregistrată în România, dar a operat zboruri pe întreg continentul european. Autonomia de zbor este de 2.850 mile nautice. Aeronava este înregistrată pe firma Interaviation, deţinută în proporţie de 51% de Adina Niculae, fata mai mică a omului de afaceri, restul de 49% aparţinând companiei Interagro.

Ioan Niculae a fost declarat, la un moment dat, cel mai bogat român. Acesta a fost condamnat definitiv, în aprilie 2015, la doi ani și șase luni de închisoare în dosarul „Mită pentru PSD”. El a fost eliberat condiționat din penitenciar în iulie 2016. El este cercetat pentru prejudicierea intereselor producătorului de gaze controlat de statul român Romgaz.

Descoperiți mai multe detalii în articolul principal, pe Economica.net.

← Close