Turiștii care merg pe litoral de 1 mai vor petrece cu show-uri tradiționale

Andrei Beldiman, 27 apr.. 2018

Turiştii care aleg să petreacă weekend-ul pe litoral de 1 mai vor petrece în stil autentic românesc.

Un nou concept intitulat „Dinner & Show autentic regional” a fost pus la punct pentru distracția și starea de bine a turiștilor de pe litoral de 1 mai.

Spectacolul „Dinner and Show autentic regional” va fi oferit săptămânal turiştilor şi localnicilor de pe Litoral. Este un produs turistic ce va fi lansat cu prilejul Minivacanţei de 1 mai. Lansarea lui este datorată numărului mare de cereri venite de mai mulţi ani de la vizitatori şi agenţii de turism. Informațiile au fost declarate de Corina Martin, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România.

„Întrucât în Mamaia nu mai aveam de foarte mulţi ani un restaurant cu program live reprezentativ tradiţional, am pus în scenă un concept de eveniment tradiţional, de Dinner & Show pentru turişti, vizitatori şi localnici, în care oferim o experienţă autentic dobrogeană pentru turiştii români şi străini ce sosesc în vacanţă pe Litoral. Peste 150 de dansatori şi artişti din cele 6 ansambluri ale minorităţilor reprezentative din Dobrogea şi din ansamblurile dobrogene fac parte din spectacol.”, a precizat Corina Martin, într-un comunicat de presă remis Agerpres.

Pe 30 aprilie va avea loc primul eveniment de acest tip.

Este vorba despre o seară dobrogeană ce oferă o cină cu preparate din bucătaria tuturor minorităţilor Dobrogei. De asemenea cei prezenți vor viziona un show ce include peste 100 de dansatori şi artişti. Prin acest eveniment turiștii prezenți vor descoperi farmecul regiunii turistice Dobrogea.

Pe parcursul cinei, turiştii sunt oaspeţii unui spectacol interactiv. În cadrul acestuia vor admira dansuri greceşti, turceşti, tătăreşti, ruseşti şi lipoveneşti, armene, aromane şi, desigur, dobrogene. Vor exista iniţieri interactive cu publicul pentru a învăţa geamparaua dobrogeană sau sirtaki grecesc. La finalul show-ului turiştii sunt invitaţi în salonul de suveniruri şi produse tradiţionale. Aici pot admira meşteşugari şi pot cumpăra suveniruri, vinuri dobrogene, produse tradiţionale dobrogene, cu specific al tuturor minorităţilor.

Nu uitați nici de Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. Biletele se dau într-un ritm extraordinar de rapid.

„Preţul unei Seri Dobrogene nu este fixat încă. Acesta va fi stabilit după culegerea impresiilor şi feedback-urilor pe care le vom primi în seara premierii de la primii noştri oaspeţi, dar va atinge o medie de 150 lei/persoană, cu reduceri pentru copil şi pentru grupuri. Am discutat deja propuneri de preţ cu reprezentanţii turoperatorilor, cu reprezentanţii Turkish Airlines Constanţa, alături de reprezenţai ai hotelierilor şi ai agenţiilor turoperatoare din Romania, ce vor intra în lanţul de vânzare a acestui produs turistic.”, a precizat Corina Martin.

Începând de la finalul lunii iunie 2018, spectacolul va putea fi urmărit în fiecare seară de joi, iar din iulie, de două ori pe săptămână.

← Close