Enjoy

Descoperiți Insula Ischia – Italia este o destinație inedită

După insula spaniolă Palma de Mallorca, Insula Ischia – Italia, este a 2-a destinație îndrăgită de germani.

Sursa: Shutterstock

Insula Ischia se află în partea de sud-vest a Italiei, în Regiunea Campania. Este cea mai mare insulă din Marea Tireniană. Se învecinează cu Insula Capri și Insula Procida. Este una dintre cele mai luxoase destinații de vacanță italiene.

În zonă există activitate vulcanică, resurse de ape termale, minerale și noroi vulcanic.

Se afla într-o zonă cu activitate vulcanică , bucurandu-se de resurse de ape termale, minerale și de noroi vulcanic. Insula Ischia – Italia are doar 46km pătrați și aproximativ 60.000 de locuitori. Limbile vorbite cu precădere sunt italiana, germana și engleza.

Sursa: Shutterstock

Zburați către Napoli și apoi prindeți ferry-boat-ul către Ischia. Călătoria pe mare durează circa 80 de minute și oferă priveliști ideale asupra Vezuviului.

Citiți și despre cele mai frumoase locuri din Italia.

Alegeți să vă cazați într-un sat autentic italian, cu priveliști incredibile, drumuri înguste, case colorate și pizza bună. Închiriați o mașină și explorați zona. După cum am spus mai sus, zona este destul de piperată când vine vorba de prețuri. De la parcările cu plată, până la restaurante și hoteluri, pregătiți-vă din timp finanțele pentru vacanță.

Când vine vorba de gastronomie, majoritatea preparatelor au la bază ulei de măsline.

Totul este condimentat cu mentă, oregano și busuioc. Meniurile mediteraneene, cafeaua aromată, Limoncello și vinurile italienești vă vor desfăta simțurile.

Sursa: Shutterstock

Capitala insulei de numeste tot Ischia. Turismul balnear este principalul motiv pentru care mii de oameni aleg să-și petreacă aici vacanțele în fiecare vară. Există peste 100 de izvoare, băi termale și fumarole în principalele orașe: Ischia, Casamicciola, Forio, Lacco Ameno, Barano, Sant’Angelo și Serrara Fontana.

Citiți și despre cele mai frumoase lacuri din Italia.

Peisajele spectaculoase de pe insulă sunt datorate fenomenelor seismice si vulcanice. Turiștii preferă sejururi de minim o săptămână. Parcurile sunt amenajate cu piscine termale cu cascade, jacuzzi și hidromasaj. Culturile de viță-de-vie, lămâi, portocali, rodii, smochine și alți arbori mediteraneeni fac ca acest loc să fie încântător.

Muntele Epomeo străjuiește și oferă panorame asupra întregii insule.

Sursa: Shutterstock

Majoritatea plajelor sunt cu nisip și sunt destul de late.

Lido di Maroti, situată în sud, este cea mai fotogenică plajă de pe insulă. Plaja Citara se află în vest, la poalele Muntelui Epomeo, lângă Grădinile Poseidon. Plaja Sant’Angelo este mică și fermecătoare.

Elegantul Ponte Aragonese, din secolul al XV-lea, leagă Ischia Ponte de Castello Aragonese. Acesta este un castel magnific, înălțat pe un insulă stâncoasă. În timp ce tiranul Syracusan Gerone a construit prima fortăreață, în anul 474 î.Hr., cea mai mare parte a structurii actuale datează din anii 1400, când regele Alfonso de Aragon a construit bastioanele fortificate, în stâncă.

Ce părere aveți despre Insula Ischia – Italia?

Andrei Beldiman

Andrei Cristian Beldiman - video reporter 10 ani de experiență internațională în hoteluri de 4 și 5 stele, cu precădere în Grecia Editor și fotograf în timpul liber Călător, povestitor și explorator

Share
Published by
Andrei Beldiman

Recent Posts

„Epoca zborurilor de 10 euro a luat sfârșit” | Anunţul unei cunoscute companii aeriene de tip low-cost

Lovitură pentru românii care zburau cu costuri mici. Șeful unei populare companii aeriene de tip…

5 ore ago

Horoscop rune Mihai Voropchievici 8-14 august 2022

Horoscop rune 8-14 august 2022, cu Mihai Voropchievici. Numerologul Mihai Voropchievici a dezvăluit darul runelor…

4 zile ago

Horoscop Cristina Demetrescu 8 – 15 august 2022

Astrologul Cristina Demetrescu a prezentat previziunile astrologice pentru primele două săptămâni ale lunii august 2022.…

4 zile ago

Simona Pătrașc, de la Visuri la Cheie, s-a stins cu ultima dorință neîmplinită

Moartea Simonei Pătrașc, tânăra din Buzău diagnosticată cu o boală necruțătoare, i-a tulburat pe oamenii…

4 zile ago

Acest site folosește cookies.