Conferința de design #CePunemÎnRamă vă invită la București

Andrei Beldiman, 17 apr.. 2018

Una dintre puținele școli de design și ilustrație din România, Visual Playground, vine la ARCUB pentru conferința de design #CePunemÎnRamă.

Despre picturi murale, design grafic și comunitatea locală a creativilor puteți afla în cadrul conferinței #CePunemÎnRamă, din aprilie, la ARCUB.

Conferința va avea loc marți, 24 aprilie, începând cu ora 18.30. Evenimentul se va desfășura în Sala Librărie a centrului cultural ARCUB din București. Fondatoarele Visual Playgroung, Paula Rusu și Ioana Șopov, vor discuta în cadrul conferinței Making a Mural with Visual Playground, despre realizarea în 2017 a unui mural în curtea UAUIM semnat de artistul olandez Hedof.

Seria de conferințe #CePunemÎnRamă este organizată de Primăria Capitalei prin ARCUB. Intrarea este liberă.

Crearea muralului de la Universitatea de Arhitectură a făcut parte din ediția de anul trecut a școlii de vară Visual Playground. Visual Playground 2017 a inclus ateliere intensive și conferințe tematice susținute de profesioniști internaționali în graphic design, animație, lettering și ilustrație. În cadrul acestei ediții, una dintre cele mai dinamice, a avut loc realizarea picturii murale din centrul Bucureștiului, de către Hedof, unul dintre invitații anului 2017.

Deși ideea a luat naștere la brainstormingul pentru ediția 2016 Visual Playground, s-a pus în practică un an mai târziu. Paula Rusu și Ioana Șopov povestesc la conferința Making a Mural with Visual Playground de la ARCUB cum a apărut această idee și cum s-a transformat în realitate.

ARCUB a sponsorizat evenimentul de succes, recent încheiat, Spotlight Festival.

Visual Playground s-a născut în acte ca ONG în 2015.

Conceptul datează din 2010 când Paula Rusu a organizat prima serie de ateliere creative în cadrul asociației VP. Scopul Visual Playground este să ofere pasionaților și profesioniștilor din spațiul creativ local acces la ateliere și conferințe susținute de nume cu prestanță internațională în domeniile creative. Prin evenimentele organizate de VP aceștia își doresc să susțină comunitatea locală de artiști grafici, designeri, animatori și nu numai. Le oferă acestora șansa de a se conecta la pulsul spațiului creativ internațional. De asemenea aceștia au șansa de a dezvolta relațiile dintre ei și a forma colaborări inedite pe plan local.

Inițiată în 2017, seria de conferințe #CePunemÎnRamă se adresează celor activi în industriile creative, în instituțiile culturale și în scena de artă. De asemenea se adresează și tuturor celor care doresc să conștientizeze rolul creativității în societate.

Programul de conferințe de la ARCUB funcționează ca un mediu de analiză și schimb de idei. Scopul este conștientizarea diferitelor fațete, pragmatice și estetice, ale comportamentelor creative contemporane.

Cu un caracter interdisciplinar, #CePunemÎnRamă abordează probleme de antropologie culturală, de discernământ estetic și de responsabilitate. Sunt prezentate exemple integrate din artă, design, arhitectură și cercetare. Acestea pot conduce audiența la o privire lucidă în sensul creației și creativității.

Detalii pe arcub.ro.

← Close