8 activități distractive pretabile pentru vacanța de iarnă

Aștefănoaiei Cristiana, 15 dec.. 2023

8 activități distractive pretabile pentru vacanța de iarnă

 

Mai sunt puține zile până la vacanța de iarnă. Mulți români își iau liber între Crăciun și Revelion, chiar dacă nu pleacă de acasă. Au nevoie de timp liber pentru a se recupera după un an solicitant, prin odihnă și activități distractive.

Dacă îți faci lista cu modalități de relaxare, poți avea în vedere câteva din următoarele 8 idei:

1. Învață să faci cozonac

Sărbătorile de iarnă sunt asociate cu mirosul de cozonac de pe masa de Crăciun. Este un răsfăț să mănânci câteva felii alături de un pahar de lapte sau de vin fiert, dar plăcerea este și mai mare atunci când frămânți și coci chiar tu cozonacul. Pe internet găsești multe rețete explicate pas cu pas. Dacă ai răbdare și faci totul ca la carte, nu poți da greș.

2. Mergi pe pârtie

Cel mai frumos peisaj de iarnă este pe pârtie, acolo unde copii, părinți și bunici se bucură de zăpadă. Scoate schiurile sau sania din debara și dă-te la vale pentru adrenalină la maxim. Nu este nevoie să mergi la munte pentru o experiență de neuitat. Și în parcuri sunt locuri unde poți experimenta din plin farmecul acestui anotimp, în zilele de vacanță.

3. Învață să patinezi

Iarna, în oraș se deschid patinoare în aer liber unde poți învăța să patinezi, dacă nu știi deja. Pe lângă patine, ai posibilitatea să închiriezi și un element ajutător, de care să te sprijini atunci când faci primii pași pe alunecuș. În cazul în care nu dorești să fii autodidact, poți apela la serviciile unui instructor, pe care îl găsești pe internet sau chiar la fața locului.

4. Fă un maraton de filme

O exista cineva care să nu fi văzut „Singur acasă?”. Greu de crezut. Oricum, cine a ratat acest film reprezentativ pentru vacanța de iarnă va avea posibilitatea să îl vadă anul acesta. Filmele cu tematică de Crăciun au început să ruleze încă din luna noiembrie pe canalele dedicate cinefililor. Vei avea timp să faci un maraton de filme și seriale, nu neapărat cu subiect de sezon.

5. Joacă-te pe internet

Jocurile video online reprezintă o distracție pe cinste indiferent de anotimp. Un sondaj recent indică faptul că iGaming-ul este una dintre cele mai populare modalități de relaxare în rândul tinerilor. Fie că joacă un slot online, fie că se duelează în FIFA sau Counter Strike, aceștia petrec multe ore pe internet. Hobby-ul este practicat cu atât mai mult în vacanța de iarnă, atunci când activitățile în aer liber sunt descurajate de frig.

6. Cântă colinde

Spiritul sărbătorilor de iarnă constă mai ales în colinde și în cântece de Crăciun. Chiar dacă nu te duci să colinzi, te încarci cu energie pozitivă atunci când le înveți și le cânți împreună cu prietenii și familia. Poți începe de la folclorul românesc, pentru a trece apoi la repertoriul internațional, pe care îl știe toată lumea. „Jingle bells, jingle bells…”

7. Pescuiește la copcă

Unii pescari iubesc pescuitul la copcă, pentru că au posibilitatea să își așeze scăunelul chiar în mijlocul bălții. Îți recomandăm să încerci o asemenea senzație, cu mențiunea că este mai bine să alegi un lac dintr-o zonă foarte friguroasă, pentru ca stratul de gheață să fie suficient de gros. Un alt sfat este să mergi împreună cu prietenii. Este mai distractiv și mai sigur.

7. Mergi și vezi luminițele

În marile orașe s-au aprins luminițele încă de la 1 decembrie. Mergi într-o seară la pas prin orașul tău și plimbă-te pe bulevardele îmbrăcate în „straie” de sărbătoare. Apoi, mergi și în alte locuri, din țară sau chiar din străinătate. Cu siguranță că există pe internet topuri ale celor mai spectaculoase aranjamente de lumini din această iarnă. „Turismul de Crăciun” are un farmec aparte.

← Close