12 destinații de vizitat în 2021

Istrate Claudiu, 02 ian.. 2021

După un an greu, 2021 vine cu noi speranțe, în special pe planul călătorii. Dorind să ne putem deplasa cât mai rapid și curând spre diverse destinații. Vă propunem astăzi 12 de locuri care merită vizitate în 2021. Alegeți măcar unul dintre ele și visați la viitoarea voastră vacanță!

Antarctica

Este adevărat că Antarctica nu este o destinație accesibilă, nici ca distanță, nici ca sume de bani. Din păcate, s-a dispus anularea sezonului de croazieră în Antarctica 2020-2021. Totuși, al șaptelea continent rămâne în topul listelor de dorințe ale multor călători. Deșertul alb izbitor, cu vârfurile sale dramatice, înzăpezite și apele vibrante turcoaz, precum și viața sălbatică exotică, cu pinguinii împărat și focile Weddell, este cu adevărat o experiență unică.

Cel mai bun moment de vizitat Antarctica în 2021 este în jurul datei de 4 decembrie, când va avea loc o eclipsă de soare ce va  întuneca continentul, creând un eveniment major pentru liniile de croazieră din Antarctica.

Canada

Schi, surfing, drumeții, observarea urșilor polari și observarea luminilor nordice. Iubitorii de natură se liniștesc în munți, ghețari, cascade și litoralul Atlanticului sau Pacificului. Dacă ești un călător mai sofisticat, vei aprecia restaurantele cu stele Michelin.

Cei care caută viața de noapte vor găsi scene vibrante de club în Montreal, Toronto și Vancouver.

Parcul Disney

Parcul tematic Disney este perfect pentru o vacanță de familie, mai ales pentru copii. Mai nou, există și terenurile tematice „Star Wars: Galaxy’s Edge”, atât în ​​stațiunile Disneyland, cât și în Disney World din SUA . Cererea deosebit de mare este Rise of the Resistance, cea mai ambițioasă atracție interactivă din istoria parcului Disney.

Pentru cei care au posibilitatea de a ajunge în America, de rețintut că Disney World’s Epcot a trecut printr-o transformare majoră, cu mai multe dintre aceste schimbări care urmează să fie deschise în 2021. Poate că cea mai interesantă este Remy’s Ratatouille Adventure, o plimbare prietenoasă cu copiii care urmează să fie deschisă ca parte a extinderii Pavilionul Franței al Epcot în Vitrina Mondială.

Dubai

Deja o destinație tradițională pentru români, Dubai va reprezenta o atracție dorită și în 2021. Din fericire, chiar și în 2020 au fost posibile călătoriile la această destinație, deci e foarte probabil să aveți șanse mari de a vă caza în siguranță într-un hotel de lux din  Dubai. Emiratele Arabe Unite   oferă acoperire globală gratuită pentru cheltuielile de sănătate.

Hotelul său de miliarde de dolari, The Royal, își va deschide porțile în 2021. Mult așteptata Expo 2020 Dubai a fost reprogramată pentru octombrie 2021 până în martie 2022 și mega-evenimentul generos este prima Expoziție mondială care se va desfășura în Orientul Mijlociu. Vizitatorii se pot aștepta la arhitectură de talie mondială, afișaje spectaculoase și un festival de mâncare.

Egipt

Dacă nu ai vizitat până acum Egiptul, anul 2021 este perfect pentru vizitat. Marele Muzeul Egiptean, aproape de locul Piramidelor din Giza. 

Muzeul – un spațiu monumental de beton și sticlă care măsoară aproape jumătate de milion de metri pătrați, cu un preț de peste 1 miliard de dolari – a fost conceput în 2003 și este în construcție de opt ani.

Comorile regelui Tutankamon vor fi expuse împreună pentru prima dată. Un număr de sarcofage din Saqqara – descoperite recent în 2020 – vor fi transferate către GEM, la fel ca sicriele de lemn găsite în Luxor în 2019.

Franța

În 2019, 90 de milioane de vizitatori au mers în Franța. În 2021, atracțiile vor începe să prindă din nou viață: expoziții de artă de talie mondială, castele elegante, catedrale falnice, sate medievale, întinderi de coastă pline de farmec și încurcături nesfârșite de vinuri viță de vie.

Este posibil ca în iunie să fie deschis Festivalul Vinului de la Bordeaux – cel mai mare din Europa. Și programul de la Jazz à Juan din Antibes Juan-les-Pins ar putea funcționa în iulie 2021.

Grecia

Grecia împlinește 200 de ani în  2021. Aniversarea oficială a momentului în care o revoluție din 1821 a declanșat un război de independență împotriva Imperiului Otoman este în februarie-martie. Sunt așteptate petreceri și evenimente pentru a marca bicentenarul pe tot parcursul anului.

Regiunea Peloponezului, la sud-vest de Atena, este un loc bun pentru a participa la sărbători – a fost prima capitală modernă a Greciei. Pe lângă plaje și site-uri antice din apropiere, cum ar fi remarcabilul amfiteatru Epidaurus și ruinele impunătoare ale Micenelor, Nafplio are propriile sale atracții, inclusiv cetatea Palamidi de pe deal, o plajă retrasă.

Hawaii

Hawaii este un loc minunat, cu răsărituri și apusuri de soare uimitoare. Aici, fiecare plajă pare mai frumoasă decât următoarea, unele chiar se mândresc cu nisip negru și verde (plaja Papakōlea și, respectiv, plaja Punaluʻu).

Pe insula Hawaii, o vizită obligatorie este Parcul Național Vulcani Hawaii, unde o nouă erupție spectaculoasă din Kilauea a atras recent vizitatori. La fel ca și o vizită la parcul sălbatic de stat al coastei Nāpali de pe Kauai, care poate transforma chiar și cei mai reticenți excursioniști în pasionați.

Italia

Nu putea să lipsească din acest top Italia, care a fost puternic afectată de criza sanitară din 2020. Pentru a recupera pierderile financiare din anul greu ce a trecut, italienii se pot baza pe turism, o sursă importantă de bani. 
Anul acesta, de pildă Veneția, de exemplu, se concentrează pe promovarea artizanilor tradiționali ai orașului, în încercarea de a reajusta economia turismului înainte ca mulțimile să revină.

Pinacoteca di Brera din Milano, una dintre galeriile de artă italiene showstopper, va permite  intrarea doar prin pre-rezervare, pentru a le oferi vizitatorilor mai mult spațiu, în timp ce Da Vinci lucrează la capodopera „Ultima cină”. Italia va fi văzută cu alți ochi de către turiștii cutezători care o vor vizita în 2021.

Japonia

Deși ar fi trebuit să găzduiască Jocurile Olimpice de vară din 2020, Japonia a fost nevoită să anuleze evenimentul. Jocurile olimpice amânate vor începe la Tokyo pe 23 iulie 2021, oferind călătorilor șansa de a vedea unele dintre pregătirile uriașe care au avut loc. 

Mâncarea, oamenii, cultura … Japonia are un mod de a intra în sufletul tău și de a te face să îți dorești să revii.

Mai multe hoteluri noi s-au deschis și anul acesta, inclusiv luxosul Kimpton Shinjuku Tokyo și Four Seasons Hotel Tokyo de la Otemachi. Poți merge și la parcul tematic Super Nintendo World, care urmează să se deschidă la Universal Studios Japonia din Osaka în februarie 2021.

Mexic

În 2021,  își sărbătorește quincentenarul, adică 500 de ani de la fondare. Dacă vrei să vizitezi această țară, aflată la sud de America, cel mai bun moment ar fi în septembrie, când există o mulțime de festivități planificate, pentru a combina  Ziua Independenței Mexicului cu aniversarea de 500 de ani. 

De asemenea, tot în acest an, fanii cursei de Formula 1 pot participa la Marele Premiu Mexico City 2021 în perioada 29-31 octombrie 2021 la Autódromo Hermanos Rodríguez.

New York

Una dintre cele mai bune vederi ale Manhattanului inferior poate fi văzută în timp ce vă plimbați pe podul Brooklyn, iar malul apei și parcurile din New York sunt întotdeauna acolo pentru a le explora.

În 2021, există două deschideri de hoteluri de lux foarte așteptate: Brandul de lux Aman își va face debutul la New York în clădirea Crown de pe Fifth Avenue și 57th Street, cu 83 de camere, o piscină de 65 de metri, restaurante japoneze și italiene, bar de trabucuri și terasă pe acoperiș cu vedere la Central Park, care este doar la o scurtă plimbare.

Tot pe West Side, de-a lungul râului Hudson, lângă High Line, noul Six Senses New York urmează să se deschidă în interiorul Xi – două noi turnuri proiectate de arhitectul Bjarke Ingels. Primul hotel nord-american al mărcii are 136 de camere și apartamente și un centru spa cu o suprafață de 45.000 de metri pătrați, cu o cupolă de meditație vibroacustică. 

← Close