10 destinații de vacanță pentru 2021

Istrate Claudiu, 13 dec.. 2020

Pentru că anul 2020 a fost mai complicat în ceea ce privește călătoriile, este momentul să privim în viitor și să alegem destinații pentru 2021. Dacă ești pasionat de vacanțe, deja începi să te gândești la următoarele excursii în afara țării. Pune bani deoparte și pregătește-te pentru un an plin de aventură, în 2021. Atât sectorul turistic, cât și cel aviatic vor avea nevoie de susținerea tuturor, pentru a recupera pierderile economice din ultimele 10 luni. Iar această susținere nu îți va aduce decât bucuria de a călători și de a-ți forma amintiri de neuitat.

Iată cele mai frumoase destinații în 2021

Specialiștii de la revista Forbes au realizat un top al destinațiilor ideale pentru 2021. Am selectat și noi câteva dintre ele, care sunt destul de accesibile pentru români, atât ca distanțe, cât și din punct de vedere financiar.

Costa Rica

Pe lângă peisajele frumoase, este de remarcat și faptul că în Costa Rica se pune foarte mult accent pe sustenabilitate, aici 99.5% din energie provenind din surse curate (hidraulica, eoliana etc). Este de așteptat ca, până în 2050, să se atingă planul de decarbonizare. Aici te poți bucura de natura sălbatică, pentru că țara este recunoscută drept „Campioana Planetei”, datorită conservării mediului. Poți face activități precum tiroliană cu baldachin, surfing, observarea balenelor.

Nu trebuie să te sperii, poți să te bucuri de natură, având totuși parte de tot confortul! Există conceptul de „glamping”, adică a campa la cort, dar având condițiile de hotel de lux. Un exemplu este tabăra Nayara Tented Camp. Sau poți merge la primul resort de lux din Costa Rica, Six Senses Papagayo.

Costa Rica e una dintre cele mai frumoase distinații din 2021

Noua Zeelandă

„Noua Zeelandă bifează călătoritul durabil, păstrând distanța socială și atrage mult pentru uimitoarele sale aerodinamici și evadările izolate – motiv pentru care este perfectă pentru cei care călătoresc imediat ce se deschide în 2021”, spune Tania Swasbrook, expert în travel, conform forbes.com

Interesant este că, în Noua Zeelandă, vremea este atât de schimbătoare, încât poți avea șansa de a experimenta toate cele 4 anotimpuri într-o singură zi. Recomandăm minimum 10 zile petrecute în această țară, pentru a putea vedea toate atracțiile naturale, precum uriașe parcuri naturale.

De asemenea, pentru iubitorii filmului  „Stăpânul Inelelor”, aici este amplasat Hobbiton. Acesta e sătucul hobbiților din film, iar căsuțele au fost păstrate exact din film, existând posibilitatea de a fi vizitate de pasionați.

Hobbiton este specific din Noua Zeelandă

Paris

O serie de succes pe Netflix, Emily în Paris, a fost vizualizată în ultima perioadă de milioane de oameni. Acum, chiar și cei care nu prea erau pasionați de Franța, ar vrea să viziteze Parisul, după ce l-au văzut prin ochii protagonistei din serial. Trebuie să recunoaștem, un oraș mai romantic și mai boem, nu există. Desigur, este și foarte luxos, iar dacă vrei să te bucuri de tot ce are Parisul de oferit, trebuie să fii pregătit să investești în experiența ta.

Hotelurile recomandate de specialiștii în călătorii sunt: Cheval Blanc sau Hotel Particulier Villeroy și tot ei spun că nu poți rata magazinul de ceramică și decorațiuni Marin Montagut. Evident, nu poți merge în Paris fără să mănânci un croissant pe una dintre terasele de pe malul Senei.

Parisul noaptea este ceva ce vei dori să vezi

Top destinații 2021: Slovenia

„Amplasată chiar lângă Italia, Slovenia a fost trecută cu vederea de turiști până acum”, spune Tania Swasbrook de la  Travelworld International Group.

Însă a început să capete mult mai multă popularitate după ce National Geographic a numit-o recent cea mai durabilă țară din lume. Capitala Sloveniei, Ljubljana, este cunoscută sub numele de Capitală Verde a Europei.

Pe lângă frumusețile naturale, Slovenia a fost și apreciată pentru gastronomie, de aceea nu este de ratat anul viitor, când va fi „Regiunea Europeană a Gastronomiei pentru 2021”.

Și aici este la modă conceptul glamping, iar turiștii se pot caza la Pikol Lake Village, primul hotel glamping plutitor din Slovenia. În primăvara anului 2021 se va deschide și Grand Plaza, care își va deschide porțile în Ljubljana cu un restaurant care va oferi priveliști uimitoare asupra capitalei.

Ljubljana, Slovenia, este o capitală foarte pitorească

Egipt

Una dintre destinațiile din 2021 este clar Egiptul! Țara găzduiește o treime din toate antichitățile lumii și este singurul loc care mai are una cele șapte minuni originale ale lumii antice: piramidele de la Giza. Mult așteptatul Marele Muzeu Egiptean va fi complet deschis în 2021. „Va fi o destinație în sine pentru oricine este interesat de istoria antică”, consideră Melissa Biggs Bradley, expert în travel.

Egiptul este una dintre destinațiile pe care trebuie să le vezi, măcar o dată în viață.

Mare Muzeu Egiptean în top destinații 2021

Tunisia

Dacă ești mai mult adeptul vacanțelor la resort, Tunisia este țara perfectă. Plajele superbă au permis construirea unor hoteluri care oferă tot ce e nevoie pentru relaxarea clienților. Te poți bucura de plajă, chiar în cadrul resortului și poți vizita orașele pline de cultură și de istorie. 

De exemplu, Anantara Tozeur Resort s-a deschis recent, este chiar lângă Sahara și oferă acces la una dintre locațiile faimoase unde s-a fimat Star Wars.

Sahara are situri din Star Wars – destinații 2021 Tunisia

Maldive

Chiar dacă nu e o destinație nouă, atrăgând anual milioane de turiști, experții se așteaptă ca în 2021 să fie și mai populară. De ce Maldive? Pentru că oferă minunățiile naturii, respectând distanțarea socială și izolarea, dar permițând acces complet la lux și relaxare. De pildă, Velaa este o insulă nouă, care va fi în top destinații 2021, consideră Julie Danziger de la Embark Beyond.

În 2021, în Maldive se vor deschide multe hoteluri și resorturi, precum Centara Grand Muthaafushi Resort & Spa Maldives , care va avea un restaurant subacvatic și un cinematograf plutitor. N-ai cum să ratezi așa ceva!

În Maldive poți găsi raiul pe pământ

Irlanda

„De la litoralul verde luxuriant până la fermecătoarele pub-uri irlandeze, o rundă sau două de golf sau whisky, norocul irlandezilor este dorit de toată lumea”, consideră specialistul în călătorii Kimberly Wilson Wetty de la Valerie Wilson Travel. Chiar dacă Irlanda nu este în topul destinațiilor pentru români, poate în 2021 li se va schimba părerea.

Wild Atlantic Way, o călătorie care se întinde de la plajele din Donegal până la coasta West Cork; capitala captivantă Dublin ; Orientul antic al Irlandei; Irlanda de Nord, cu peisajele sale sălbatice și priveliștea excelentă a stelelor, sunt doar câteva dintre atracțiile acestei țări.

Irlanda, o destinație atipică pentru 2021, dar superbă.

Turcia

Nu putea să lipsească de pe listă Turcia, o destinație foarte aproape de România, care va fi extrem de apreciată și în 2021. Plaje superbe, clădiri vechi, muzică și mâncare orientală, practic ingredientele perfecte pentru o vacanță de vis!

Experții în călătorii recomandă Bodrum, care are are hoteluri noi și elegante, inclusiv Bodrum Edition, făcut de fondatorul Studio 54, Ian Schrager, unde elementele clasice se întâlnesc cu cultura de ultimă oră.

Bodrum Turcia destinații 2021

Grecia

Grecia este și ea în top destinații pentru 2021, mai ales cu Santorini, Creta, Mykonos, care au cele mai frumoase peisaje. Restaurante pe plajă, cluburi și distracție, dar și liniște și relaxare: nicio țară nu le reunește mai bine pe toate precum Grecia.

Cu un autoturism și cu ajutorul feriboturilor, poți ajunge ușor să vizitezi mai multe insule într-o singură vacanță!

Santorini, una dintre destinațiile preferate din Grecia

Aceasta este lista Air24 pentru destinații de vacanță 2021, inspirată de topul realizat de Forbes. Tu ce destinații vei alege pentru 2021? Unde vrei să mergi prima oară?

← Close