Un sat din Italia vă plătește 52.000 de dolari pentru a vă muta acolo. Care sunt condițiile

Aștefănoaiei Cristiana, 29 dec.. 2020

Dacă ai visat vreodată să locuiești într-un sat de vis din Italia, acum ar putea fi ocazia ta. Și nu oricum, ci să fii și plătit ca să faci asta.

Cum e posibil? Un sat din Italia, Santo Stefano di Sessanio, te plătește 52.000 de dolari dacă accepți să locuiești acolo.

Ce trebuie să faci pentru acești bani? Să îți deschizi o afacere!

Un sat din Italia dă 52.000 de dolari pentru cine vrea să se mute acolo

Nu e prima oara când italienii apelează la astfel de scheme, pentru a convinge oamenii să-și deschidă afaceri în satele vechi și de a crește economia. De-a lungul anilor, diferite orașe italiene au dat case cu 1 euro fiecare. De această dată, autoritățile din Santo Stefano di Sessanio, care se gândesc la viitor, oferă oamenilor subvenții de până la 52.500 de dolari pentru a se muta acolo și pentru a înființa o afacere.

În prezent, în Santo Stefano di Sessanio locuiesc doar 115 persoane. Aproximativ 40 dintre ele au peste 65 de ani, iar 13 au sub 20 de ani.

Pentru a popula acest sat medieval uluitor din regiunea Abruzzo din Italia, cei de la primărie îi ajută pe noii rezidenți, oferindu-le bani, aproximativ  44.000 de euro.

Cei care vor fi aprobați de către primărie vor fi plătiți cu câte 8 000 de euro anual, timp pe trei ani. De asemenea, acestora li se va transfera 20 000 de euro în cont pentru a deschide o afacere în localitate. Afacerea trebuie să fie axată pe turism, gastronomie, servicii, sport, cultură, curățenie, întreținere, managementul farmaciei sau marketing și vânzarea de alimente locale, detalii aici

Au depus cereri aproximativ 1.500 de persoane

Pentru a fi eligibili, solicitanții trebuie să aibă cel puțin 18 ani, dar nu mai mari de 40 de ani, trebuie să fie rezidenți ai Italiei sau ai UE (sau să aibă capacitatea de a deveni unul) și trebuie să se mute dintr-un loc care are mai mult de 2.000 de locuitori.

Autoritățile din acest sat din Italia vor oferi, de asemenea, un loc de locuit cu o chirie „simbolică” (adică foarte ieftină).

De asemenea, trebuie să fiți gata să participați la el pentru toată durata: inițiativa solicită solicitanților să rămână cel puțin cinci ani și să deschidă o afacere legată de mai multe domenii specifice: .

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close