Discover

Top 5 recomandări de vacanță în Serbia

Serbia este un amestec de culturi, un loc plin de evenimente, obiective turistice și locuri pitorești. Iată unele dintre cele mai bune destinații pentru o vacanță în Serbia.

Sursa: Terraoko – мир твоими глазами

5. Mânăstirea Studenica

Manastirea Studenica este situată în centrul Serbiei. Iarba verde luxuriantă și cele două biserici din marmură albă, Biserica Regelui și Biserica Fecioarei, atrag anual mii de turiști. Această mănăstire din secolul al XII-lea este cunoscută, mai ales, pentru frescele bizantine, picturile și decorațiunile din secolele al XIII-lea și al XIV-lea. Mânăstire are reputația de a fi cea mai bogată din Serbia și mama tuturor mănăstirilor ortodoxe sârbe.

Sursa: Booking.com

4. Zlatibor

Zlatibor este o destinație turistică populară în munții din vestul Serbiei. Puteți schia în timpul iernii și puteți alege să mergeți în drumeții vara. Una dintre stațiunile de schi celebre este situată la Tornik, cel mai înalt munte din Zlatibor. Pârtiile de schi sunt capabile să primească 5.400 de schiori pe oră. Regiunea este foarte scenică, cu pajiști întinse și sate istorice. Vechile biserici din lemn și un muzeu în aer liber sunt atracții de top.

Sursa: Balkanite.net

3. Novi Sad

Novi Sad este un oraș frumos amplasat pe malurile Dunării, cu una dintre cele mai bune plaje ale fluviului. A fost fondat la sfârșitul secolului al XVII-lea. Este cel de-al doilea oraș ca mărime din Serbia și are o atmosferă relaxată. Este cel mai faimos, probabil, pentru festivalul anual de muzică Exit, care are loc în iulie la Petrovaradin, o veche cetate care nu a fost niciodată cucerită. Cladirile notabile includ vechea primărie, situată în piața principală, Dvorac Dundjerski, un castel vechi bine conservat și Biserica Marelui Mucenic Sf. Gheorghe, o biserică ortodoxă sârbă.

Sursa: سایت تفریحی پنج دری

2. Subotica

Subotica este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în Serbia pentru cel puțin două motive: are cea mai mare populație catolică și cele mai multe clădiri art-nouveau din orice altă parte a țării. De o frumusețe deosebită sunt primăria și sinagoga, ambele construite la începutul anilor 1900. Acest oraș este cunoscut și pentru clădirile mai vechi, inclusiv Catedrala Sf. Theresa din Avila, construită în 1797. Cafenelele din jurul pieței principale sunt un loc ideal pentru a relaxare.

Sursa: The Srpska Times

1. Belgrad

Belgrad, capitala și cel mai mare oraș al Serbiei, este situat la confluența râurilor Dunăre și Sava. Belgradul are un trecut distructiv: a ars de 44 de ori. Astăzi, orașul este mai liniștit, găzduind numeroase evenimente, de la târguri de carte la festivaluri de muzică, film și bere. Cetatea Belgrad este cel mai faimos loc istoric al orașului cu muzee și biserici. Muzeele de top includ Muzeul Național, cu peste 400.000 de exponate și Muzeul Nikola Tesla, cu mii de obiecte și documente personale ale inventatorului.

Care sunt locurile dvs. preferate din Serbia?

Andrei Beldiman

Andrei Cristian Beldiman - video reporter 10 ani de experiență internațională în hoteluri de 4 și 5 stele, cu precădere în Grecia Editor și fotograf în timpul liber Călător, povestitor și explorator

Share
Published by
Andrei Beldiman

Recent Posts

Românii riscă amenzi de 6.000 de lei, dacă folosesc greşit cardul de energie. La ce trebuie să fie atenţi cei care primesc bani pentru facturi

Săptămâna viitoare începe distribuirea cardurilor de energie pentru plata facturilor, iar românii trebuie să ştie…

15 ore ago

MAE, atenţionare de călătorie pentru românii care merg în Franța: Grevă generală în transporturi

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) atrage atenția cetățenilor români care se află, tranzitează sau intenționează să…

15 ore ago

TAROM lansează oferte speciale pentru „Luna iubirii”

TAROM vine cu oferte speciale în luna februarie. Compania a creat o serie de oferte…

5 zile ago

TAROM și-a schimbat directorul general

TAROM are un nou director general după ce ce, Consiliul de Administrație, a luat act…

4 săptămâni ago

De ce Betano se implică în susținerea sportului?

Accesibilizarea jocurilor de noroc online vine cu multe avantaje pentru jucătorii pasionați, dar și cu…

2 luni ago

5 lucruri pe care le poți face înainte de a merge în vacanță

5 lucruri pe care le poți face înainte de a merge în vacanță Știai că…

4 luni ago

Acest site folosește cookies.