Top 5 locuri ideale unde să vă retrageți la pensie în Europa

Andrei Beldiman, 03 apr.. 2018

Pentru cei care-și fac planuri pe termen lung, vă prezentăm 5 locuri ideale unde să vă retrageți la pensie în Europa.

1. Malta

Malta este o perlă amplasată în mijlocul Mării mediterane. Are unul dintre cele mai bune niveluri de trai din insulele din sudul Europei. Zile însorite la malul mării vor fi parte din normalul pe care-l veți trăi dacă alegeți să vă retrageți la pensie aici. Localnicii sunt oameni prietenoși, iar limba engleză este vorbită fără probleme. O casa de vacanță pe insulă este un vis pentru numeroși călători.

2. Spania

Spania este una dintre cele mai frumoase țări din lume. Vremea însorită, caldă, mixul de cultură și istorie și mâncărurile deosebit de gustoase sunt doar câteva dintre motivele pentru care vă recomandăm această țară. Imaginați-vă să vă petreceți bine meritata perioadă de pensie într-un loc excelent precum Spania.

3. Italia

Cuvintele nu sunt de ajuns pentru a descrie acest tărâm de poveste. Istorie, arhitectură, muzee, peisaje superbe, plaje și munți, mâncare bună și unele dintre cele mai bune vinuri din lume, le găsiți în Italia. În mod special recomandăm regiunea Puglia pentru cei care vor să se retragă la pensie aici. Mulțumită verilor lungi și a iernilor blânde, dar și costului redus al vieții, Puglia oferă o experiență calmă și relaxantă.

4. Portugalia

Localizat în inima istorie și a culturii din regiunea Alentejo, în sudul Portugaliei, Evora este un oraș universitar cu o atmosferă vibrantă. Se află la distanță de o oră cu mașina față de Lisabona. Pitorescul oraș are nenumărate restaurante excelente și o istorie unică. Acesta este unul dintre locurile unde vă puteți retrage la pensie în Europa.

5. Grecia

Localizată la intersecția dintre Europa, Asia și Africa, frumoasa Grecie oferă o varietate de locuri unde vă puteți petrece anii de aur ai vieții. Alegeți din numeroasele insule grecești cu sate minunate, porturi magnifice, ruine, artă, istorie și frumusețe naturală de nota 10. Costul vieții este scăzut, iar relaxarea în razele soarelui sunt la ele acasă.

Pe care dintre aceste țări europene ați alege-o pentru a vă retrage la pensie?

Citiți și despre:

← Close