Nord Stream 2 „conducta discordei” dintre RUSIA VS Ucraina, Europa și SUA – „armă geopolitică”

Adrian, 23 feb.. 2022

Tensiunile dintre Ucraina și Rusia au readus în atenție povestea Nord Stream 2 – conducta de gaze construită de Germania și Rusia pentru alimentarea nemților cu gaz care poate deservi peste 25 de milioane de oameni. Germania apără interesele sale și nu dorește o confruntare cu Rusia, chiar dacă Uniunea Europeană, Ucraina și Statele Unite ale Americii consideră că acest proiect trebuie blocat.

UPDATE, 23 februarie 2022 – Germania a anunțat  că suspendă proiectul Nord Stream 2 după ce Vladimir Putin a recunoscut două regiuni separatiste  din Ucraina. Suspendarea conductei care urma să aducă gaz rusesc în Germania este pe o perioadă nedeterminată.

11 miliarde de dolari au fost nevoie pentru construcția conductei discordiei dintre Uniunea Europeană, Ucraina și SUA VS Rusia. Nimic nu le-a stat însă în cale germanilor și rușilor care și-au văzut de treaba consierată acum ca o armă geopolitică. Poporul german are nevoie de gaze naturale ieftine și asta a fost baza evitării oricărui impediment.

Nord Stream 2 – Construită în doar 3 ani

Nord Stream 2 conducta de gaz dintre Rusia și Germania
Nord Stream 2 conducta de gaz dintre Rusia și Germania

Eforturile de construcție Nord Stream 2 au fost demne de filmele SF. În doar 3 ani conducta cu DUBLU SENS – adică două – au fost puse în funcțiune, proiectul finalizându-se în iulie 2021. 11 miliarde de doari au fost nevoie pentru a finaliza cele două conducte, iar proiectul este demn de cartea recordurilor.

Un efort comun ale celor două țări: Germania și Rusia n-a stat în calea nimănui. Nici a presiunilor create de Uniunea Europeană, Ucraina sau SUA, nici ale costurilor, vremii, echipamentelor – totul se mișca ceas.

Conducta traversează marea Baltică și a fost permisă de țările neutre precum Suedia și Finlanda.

Nord stream 2 – date tehnice

Nord stream 2 este de departe un proiect ingineresc excepțional. Controversat dar inovator, iar viteza de construcție a fost remarcată de lumea întreagă.

Conducta Nord Stream 2 - date tehnice
Conducta Nord Stream 2 – date tehnice
Conducta Nord Stream 2 - date tehnice
Conducta Nord Stream 2 – date tehnice
← Close