Destinațiile populare ale românilor pentru vacanța de vară 2018

Andrei Beldiman, 18 mai. 2018

În urma unui nou studiu aflăm care sunt destinațiile preferate ale românilor pentru vacanța de vară 2018.

Oraşele Barcelona, Lisabona şi Palma de Mallorca sunt cele mai căutate trei destinaţii europene de către românii care doresc să călătorească pe parcursul vacanţei de vară de anul acesta.

Costul biletelor de avion este de sub 200 de euro, în timp ce Roma este cea mai ieftină destinaţie din punct de vedere al costului de zbor, 115 euro. De asemenea ea este şi a cincea destinaţie în topul preferinţelor românilor în 2018, reiese dintr-un studiu realizat de momondo.ro, remis Agerpres.

Iată cum să petreceți un city break cu buget restrâns, în Barcelona.

Potrivit studiului, la nivel global 52% dintre respondenţi au răspuns că în vara lui 2018 plănuiesc o vacanţă la plajă. Acest procentaj este şi mai ridicat când vine vorba de români – 65% dintre aceştia urmează să-şi petreacă concediul într-unul dintre oraşele însorite din sudul Europei timp de o săptămână.

Sursa: Shutterstock

“Patru dintre cele cinci destinaţii cu cea mai mare creştere de anul acesta sunt cele cu ieşire la Marea Mediterană sau la Oceanul Atlantic. Căutările pentru oraşul Ponta Delgada, capitala insulelor Azore, au crescut cu 393% faţă de anul trecut, urmate de cele pentru Antalya, Turcia. Madeira şi Las Palmas de Gran Canaria sunt alte două oraşe care trezesc interesul românilor anul acesta. Biletul de avion către acestea costă 261 de euro, respectiv 242 de euro”, se menţionează în studiu.

Sursa: Shutterstock

În ceea ce priveşte călătoriile interne, Clujul rămâne principala destinaţie de interes, urmată de Bucureşti.

Top 5 destinaţii interne către care românii sunt interesaţi să călătorească în această vară este completat de Constanţa, Timişoara şi Iaşi.

Conform studiului, 67% dintre români pun bani deoparte pentru vacanţa de vară, comparativ cu 53%, la nivel global. Mai mult, 34% dintre respondenţii români au spus că preferă să se abţină de la cumpărături sau de la ieşirile în oraş pentru a economisi bani pentru mult aşteptatul concediu.

Rute noi Wizz Air. Compania lansează 2 rute noi din București și Cluj-Napoca.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 1.000 de români, dintr-un total de 26.216 respondenţi la nivel global.

momondo.ro este un motor de căutare gratuit care compară cele mai bune oferte pentru bilete de avion, hoteluri şi închirieri auto la nivel global.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close