Descoperiți una dintre cele mai puțin vizitate țări din Europa și descoperiți cea mai mare cramă din lume

Andrei Beldiman, 22 feb.. 2018

Una dintre cele mai puțin vizitate țări din Europa este Republca Moldova. Cu toate acestea, aici găsiți cea mai mare cramă de pe continent.

Sursa: Wine.md

Localitatea Mileștii Mici este situată la 20 km sud de Chișinău, în Raionul Ialoveni. Acest loc a devenit faimos pentru colecția sa de vinuri, numită și Colecția de Aur. Aceasta a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai mare colecție de vinuri din Europa. Aici găsiți peste 1,5 milioane de sticle de colecție. Per total numărul de sticle din pivnițele de la Mileștii Mici depășește 2 milioane. 70% dintre vinuri sunt roșii, 20% albe și 10% vinuri de desert.

Complexul de galerii de la Mileștii Mici este cel mai mare din Europa.

Se întinde pe o suprafață de aproape 250 km, din care doar 120 km sunt folosiți. Cea mai valoroasă sticlă de vin prezentă în colecție a fost produsă în 1973-74 și valorează 480€.

Sursa: Travel.md

Printre soiurile de vin colecționate la Milești amintim Pinot, Traminer, Muscat, Riesling, Fetească, Codru, Negru de Purcari, Trandafirul Moldovei sau Cahor-Ciumai. 1655 este anul primei atestări documentare.

De ce atât de mult vin? Moldova este locul de naștere a culturii vinului.

Se spune că este primul loc în care a fost făcut vin, în urmă cu 4,000 – 5,000 de ani. Al 2-lea Război Mondial a avut repercursiuni mari asupra terenurilor cu viță de vie din regiune. Crama Mileștii Mici a fost construită în 1969 pentru a înmagazina, păstra și matura vinuri de înltă calitate.

Sursa: Travel + Leisure

Puteți vizita acest loc fie pe cont propriu sau ca parte a unui grup organizat. Neapărat trebuie să faceți o degustare a celor mai bune soiuri de vin găsite aici. Moldova se află la aceeași latitudine cu faimoasele regiuni din care provin vinurile Burgundy și Bordeaux. Deci nu este de mirare că vinul din regiunea Mileștii Mici este de calitate superioară.

Ce părere aveți despre această cramă? Care este tipul dvs. preferat de vin?

← Close