Categories: Discover

Descoperiți cele mai bune destinații pentru a evita poluarea

Doriți să vă îndepărtați de zgomot și aglomerație? Descoperiți în continuare unele dintre cele mai bune destinații pentru a evita poluarea.

Este dovedit științific că natura și călătoriile în natură sunt benefice pentru fiecare aspect al vieții. Atenția vă va fi sporită, iar starea spirituală îmbunătățită. Astăzi vorbim despre locuri în care liniștea domnește, unde vă veți bucura de lumina naturală a soarelui, iar poluarea are cote minime.

1. Flagstaff, Arizona

Flagstaff a fost primul oraș numit International Dark Sky City de către Asociația Internațională Dark Sky. Acest lucru înseamnă că în timpul nopții veți găsi foarte puține becuri aprinse în acest loc. De asemenea se află în primele cinci locuri pentru cel mai curat aer, într-un studiu recent al calității aerului, realizat de către Asociația Americană a Plămânilor. Acest oraș mic oferă locuri în preajma sa, unde poluarea sonoră este de domeniul trecutului. Găsiți pacea în locuri precum Meteor Crater și Walnut Canyon. Vizitați Observatorul Lowell și Stația de Observație U.S. Naval Observatory Flagstaff.

Foto: SmarterTravel

2. Roisey, Franța

Roisey, situată în regiunea Auvergne-Rhone-Alpi, din Franța, a fost aleasă de Organizația Mondială a Sănătății ca fiind destinația cu cel mai curat aer din țară. Datorită, în mare parte, locației sale într-un parc național, dar și a altitudinii mari la care se află, cerul este adesea senin. Populația oficială este de doar 909 persoane. Luând aceste aspecte în calcul veți avea parte de o experiență excelentă, în natură, departe de tot zbuciumul zilnic.

3. Te Anau, Noua Zeelandă

Testele globale efectuate de Organizația Mondială a Sănătății au descoperit că în Te Anau există cel mai curat aer la nivel mondial. Este localizat la intrarea în Parcul Național Fiordland. Este o zonă ideală pentru campare și drumeții. Cei care adoră să privească cerul înstelat vor descoperi că aici este locul perfect pentru această activitate. Există câteva companii care oferă tururi cu elicopterul, deci câteodată nu va fi atât de liniște. Dar dacă vă plimbați în fiorduri sau de-a lungul drumurilor de munte Kepler sau Milford, puteți scăpa de zgomot în totalitate.

4. Campisabalos, Spania

Situat la aproximativ 160 de km nord de Madrid, Campisabalos este un alt oraș în care calitatea aerului este printre cele mai bune din lume. Nopțile sunt lipsite de prea multe lumini artificiale. Călătoriți puțin spre sud-est în Parcul Natural de la Serrania, la vest de Cuenca, pentru a vă scufunda în întunericul unor seri perfecte în mijlocul naturii. În această zonă există și Orașul Enchanted, o minune geologică creată de eroziunea naturală cu aproximativ 90 de milioane de ani în urmă.

5. Deșertul Mojave, California

Un pic mai extremă această recomandare, dar Deșertul Mojave este extraordinar. Da, nu este o aventură pentru oricine, însă pentru cei interesați există o surpriză. Pe lângă faptul că este foarte liniște în această zonă, există așa numitele dune care cântă. Duna Kelso în Deșertul Mojave din California este renumită pentru acest fenomen. În zonă nu există circulație iar viața sălbatică este aproape inexistentă. Cerul senin în timpul nopții și liniștea absolută sunt principalele atracții pentru cei care vor să lase civilizația în urmă.

Descoperiți:

Andrei Beldiman

Andrei Cristian Beldiman - video reporter 10 ani de experiență internațională în hoteluri de 4 și 5 stele, cu precădere în Grecia Editor și fotograf în timpul liber Călător, povestitor și explorator

Share
Published by
Andrei Beldiman

Recent Posts

Blue Air operează două zboruri săptămânale Iași-Londra Heathrow

Astăzi a fost inaugurat zborul de linie Iași-Londra Heathrow (și retur), operat de compania Blue…

2 săptămâni ago

Acest avion ar putea ajunge oriunde în lume în patru ore. Cât vor costa biletele

Industria aviației este în criză, există o presiune globală pentru a reduce emisiile de carbon,…

2 săptămâni ago

Trenurile Soarelui 2021! București – Constanța și retur din 11 iunie, plus cele private

CFR a anunțat că trenurile Soarelui vor reveni din 11 iunie și vor circula până…

2 săptămâni ago

TAROM pe 1 iunie 2021: „Avion cu motor, ia-mă și pe mine în zbor!”

TAROM organizează un eveniment special de ziua copiilor. Compania Națională lansează campania „Avion cu motor,…

2 săptămâni ago

Zborurile Ryanair București – Timișoara și retur, revin din iunie. TAROM vine cu oferte de nerefuzat

Zborurile Ryanair pe ruta București - Timișoara și retur, revin din 2 iunie 2021, de…

3 săptămâni ago

Review: naive Magazinul București, o experință dezamăgitoare

De ziua mea am ales să trec pe la noua locație situația în centrul Bucureștiului,…

3 săptămâni ago

Acest site folosește cookies.