Categories: Discover

Descoperiți Barcelona în 2 zile. Ce să vizitați și să încercați într-un scurt citybreak

Orașul lui Gaudi se află în topul destinațiilor pe care orice turist care se respectă ar trebui să le viziteze. Cultură, artă, istorie, plajă, viață de noapte și multe altele sunt înglobate în acest oraș colorat.

Am avut șansa să ajung pentru prima dată în Barcelona weekend-ul trecut. De la prima vedere am fost plăcut impresionat de aspectul aerisit al aeroportului El Prat. Spațiile sunt lipsite de afișe sau reclame inutile. Informațiile sunt afișate clar. Autobuzele publice, Aerobus-ul și metroul leagă aeroportul de centrul orașului.

Luați Aerobus pentru a ajunge mai rapid în centru pentru 5euro pe călătorie. Cu transportul în comun o călătorie costă 2,20euro și puteți să alegeți un card cu 10 călătorii pentru doar 10euro. Autobuzele vin în mod regulat, unele circulă în timpul nopții. Sistemul este foarte bine pus la punct. O să fiți surprinși de numărul redus de mașini de pe străzi. Există foarte multe parcări subterane, astfel trotuarele sunt doar pentru pietoni.

Prima oprire pe care o recomand este Parcul Güell.

Opera de artă a lui Gaudi este înțesată de muzicieni, pictori sau diferiți artiști. Parcul se întinde pe o suprafață de 17 hectare. Fiecare element este inedit. Există forme ondulate de parcă ar fi râuri de lavă, pasaje acoperite cu coloane în formă de copaci, stalactite și forme geometrice. Multe din suprafețele existente sunt acoperite cu bucăți de ceramică sau sticlă colorată, în stil mozaic, numit Trencadis.
Situat în partea superioară a colinei El Carmel, parcul, cu atmosfera sa pașnică, este în contrast cu zgomotul și frenezia capitalei catalane.

Rezervați-vă biletele din timp pentru 7,5euro online, pentru a evita aglomerația și cozile. Acest bilet vă va da acces la grupul de monumente principale. Majoritatea parcului poate fi vizitată pe gratis. Acordați-vă 2-3 ore pentru a vizita acest loc.

Explorați la pas străzile din Barcelona pentru a admira arhitectura clădirilor.

La fiecare colț veți fi surprinși de grupuri statuare, piețe și piațete, construcții arhitecturale inedite. Veți simți că vă aflați într-un oraș muzeu.

Catedrala La Sagrda Familia se află la distanță de 20 de minute pe jos față de Parcul Güell.

Imensa clădire este încă neterminată, deși se lucrează la ea din 1882. Biletele au prețuri piperate, 29euro pentru a vizita interiorul catedralei, turnurile și un ghis audio inclus. Dacă timpul este limitat opriți-vă pentru a face poze și a admira construcția din exterior. În apropiere se află magazine de suveniruri, restaurante și mici parcuri.

Porniți la pas către Plaça Catalunya, o piață imensă.

În mijlocul ei se află fântâni înconjurate de statui. Opriți-vă pentru a admira multitudinea de culori și clădiri impunătoare. Turiști din toate colțurile lumii se plimbă pe străzile din Barcelona. Există și un magazin Apple unde cei care dețin produsele companiei își pot încărca dispozitivele pe gratis.

Continuați-vă plimbarea pe faimoasa pietonală Las Ramblas.

Catalanii au aşezat statuia lui Columb chiar acolo unde bulevardul ajunge în port, ca să le amintească permanent de spiritul cutezător al acestei metropole.

La stânga este Barrio Gotico, cartierul gotic.

Catedrala Santa Creu, monumentele din Placa Sant Jaume și Muzeul Istoriei Ciutat de Barcelona sunt doar câteva dintre atracțiile pe care le recomand turiștilor/ Străduțele înguste, magazinele cochete și piațetele încărcate de arhitectură și istorie pot fi admirate la pas.

Încheiați-vă ziua cu o porție de paella și un pahar de vin într-unul dintre restaurantele de la malul mării. Recomand La Mar Salada pentru atmosferă liniștită și bucate delicioase. O porție de paella se ridică la 19euro.

A doua zi porniți la pas prin oraș. Admirați Casa Milà și Casa Batlló, proiectate de Gaudi. Explorați Bulevardul Avinguda Diagonal și magazinele caselor de modă de renume.

Arcul de Triumf și Parc de la Ciutadella vă vor atrage atenția pentru o după amiază întreagă, cu arhitectură surprinzătoare, muzee, castele, lacuri, grădina zoologică și spații enorme pentru picnic și plimbare.

Petreceți seara pe plajă cu un pahar de sangria și o porție delicioasă de churros.

Pentru cei care încă mai au energie vă recomandăm unul dintre cluburile de lângă plaja Barcelonetta, Pacha sau Opium. Rezervați-vă online un loc pe lista de așteptare. Intrarea pornește de la 10euro la miezul nopții, cu o băutură inclusă, și crește pe măsură ce orele trec.

În concluzie Barcelona este un oraș minunat din toate punctele de vedere. Voi reveni cât se poate de curând pentru a-l explora în amănunt.

Care sunt atracțiile turistice preferate din Barcelona? Sau pe care v-ați dori să le vizitați?

Descoperiți și:

Andrei Beldiman

Andrei Cristian Beldiman - video reporter 10 ani de experiență internațională în hoteluri de 4 și 5 stele, cu precădere în Grecia Editor și fotograf în timpul liber Călător, povestitor și explorator

Share
Published by
Andrei Beldiman

Recent Posts

Blue Air operează două zboruri săptămânale Iași-Londra Heathrow

Astăzi a fost inaugurat zborul de linie Iași-Londra Heathrow (și retur), operat de compania Blue…

2 săptămâni ago

Acest avion ar putea ajunge oriunde în lume în patru ore. Cât vor costa biletele

Industria aviației este în criză, există o presiune globală pentru a reduce emisiile de carbon,…

2 săptămâni ago

Trenurile Soarelui 2021! București – Constanța și retur din 11 iunie, plus cele private

CFR a anunțat că trenurile Soarelui vor reveni din 11 iunie și vor circula până…

2 săptămâni ago

TAROM pe 1 iunie 2021: „Avion cu motor, ia-mă și pe mine în zbor!”

TAROM organizează un eveniment special de ziua copiilor. Compania Națională lansează campania „Avion cu motor,…

2 săptămâni ago

Zborurile Ryanair București – Timișoara și retur, revin din iunie. TAROM vine cu oferte de nerefuzat

Zborurile Ryanair pe ruta București - Timișoara și retur, revin din 2 iunie 2021, de…

3 săptămâni ago

Review: naive Magazinul București, o experință dezamăgitoare

De ziua mea am ales să trec pe la noua locație situația în centrul Bucureștiului,…

3 săptămâni ago

Acest site folosește cookies.