Cinci sate irlandeze pitorești, pe care nu le puteți rata

Andrei Beldiman, 10 apr.. 2018

Legende despre uriaşi, castele medievale și peisaje de vis, astfel își primeşte Irlanda turiştii. Astăzi descoperim împreună unele dintre cele mai pitorești 5 sate irlandeze.

1. Portmagee

Portmagee este unul dintre cele mai frumoase sate din Irlanda, situat pe coasta de sud-vest. Strada principală, de-a lungul apei, este plină de clădiri vopsite într-o gamă de culori vii. La doar câțiva kilometri de coastă se află Skellig Michael, un sit arheologic cu mânăstiri care datează din secolul al VI-lea. Barul Bridge este renumit pentru faptul că actorii din „Star Wars: The Force Awakens” veneau aici, în pauzele dintre filmări, pentru o halbă de Guinness.

2. Clifden

Clifden este ideal pentru călătorii care vor să viziteze Parcul Național Connemara, lanțul de munți Twelve Bens și abația Kylemore. În oraș există tot felul de magazine unice, care vând produse locale și confortabilele pulovere irlandeze. Descoperiți istoria bogată a orașului. Clifden a fost locul în care pe data de 15 iunie 1919, Alcock și Brown au sosit după ce au realizat primul zbor transatlantic, tocmai din Newfoundland, insulă în America de Nord.

 

3. Enniskerry

Situat de-a lungul râului Glencullen, la poalele Munților Wicklow, Enniskerry este un oraș incredibil de pitoresc. Străzile sale minunate găzduiesc magazine interesante, săli de ceai, cabane adorabile și numeroase restaurante. Cu bogăția sa patrimonială victoriană și faimoasele atracții din apropiere, cum ar fi Powerscourt Estate, nu e de mirare că atrage în mod regulat echipajele de film și de televiziune care încearcă să surprindă spiritul contemporan și farmecul istoric. În timp ce sunteți aici, faceți un tur al Powerscourt Estate și al grădinilor sale uluitoare, și vizitați cascada Powerscourt, cea mai înaltă cascadă din Irlanda.

4. Kinsale

Acest sat de pescuit colorat se află de-a lungul râului Bandon. Liniștea oferită departe de agitația din orașul Cork, portul său pitoresc și clima blândă îl fac popular. Turiștii vin aici pentru excursiile de yachting, zăritul delfinilor și al balenelor, precum și pentru pescuit. Dintre clădirile istorice amintim Biserica Saint Multose, construită în 1190, și Castelul Desmond, care datează din anul 1500.

5. Malahide

La o distanță mică de Dublin, în nordul său, este Malahide. Acest oraș fermecător de pescuit reprezintă o alternativă ideală la un sejur în Dublin. Se află la doar 10 minute de mers cu mașina de aeroport. Are o mică plajă și un teren de golf, dar cea mai populară atracție este, probabil, Castelul Malahide. Construit ca o reședință privată și cetate, el a fost locuit timp de aproape 800 de ani. Descoperiți istoria și poveștile cu fantome care îi dau un farmec aparte.

Citiți și:

← Close