Cele mai fericite țări din lume în 2017

Andrei Beldiman, 01 mart.. 2018

Cele mai fericite țări din lume sunt cele în care numărul anilor sănătoși din viață este ridicat, încrederea în guvern este sporită, PIB-ul pe cap de locuitor și ajutoarele sunt mari și generozitatea oamenilor pe măsură.

În urma raportului anual al fericirii, realizat de Națiunile Unite, aceasta este lista cu cele mai fericite țări din lume în 2017.

10. Suedia

În Suedia pauza de cafea este sacră. Suedezii își acordă în fiecare zi timp pentru a se relaxa și pentru a se bucura de fika. Aceasta este o scurtă pauză pentru cafea, pe care o pot lua fie singuri fie alături de alte persoane.

9. Australia

Începând cu aglomerata Bondi și până la micile porțiuni ascunse de-a lungul Marelui Drum al Oceanului, Australia numără 10.685 de plaje. Soare, nisip, ocean, relaxarea se află la ea acasă.

8. Noua Zeelandă

Cel mai îndepărtat punct față de mare, se află la 128 km. Imaginați-vă să fiți întotdeauna atât de aproape de valuri. De asemenea Noua Zeelandă este locul în care puteți admira specii unice de pinguini, precum cei cu ochi galbeni, cei cu moț din fiorduri sau cei mai mici din lume, pinguinii albaștri.

7. Canada

Suprafața împădurită a Canadei reprezintă 30% din pădurea boreală a întregii planete și 10% din totalul de păduri. Calitatea aerului este printre cele mai bune din lume.

6. Olanda

În Amsterdam există 1281 de poduri, de trei ori mai multe decât în Veneția. În plus oamenii sunt primitori și deschiși în fața schimbărilor de orice natură.

5. Finlanda

Finlandezii sunt foarte serioși când vine vorba despre mersul la saună. Există aproximativ două milioane de saune într-o țară în care populația atinge 5.3 milioane locuitori.

4. Elveția

Conform Organizației Internaționale pentru Cacao, un elvețian consumă în jur de 11 kg de ciocolată pe an. Asta da viață dulce.

3. Islanda

Islanda este cunoscută ca tărâmul de foc și gheață. Acest lucru este datorat ghețarilor și a vulcanilor care alcătuiesc relieful. Vatnajökul este cel mai mare ghețar din Europa, mărimea lui fiind cât cea a lui Puerto Rico.

2. Danemarca

Copenhaga este capitala ideală pentru bicicliști. O treime dintre locuitorii săi folosesc acest mijloc de transport zilnic. Există peste 350 km de benzi speciale pentru biciclete în oraș.

1. Norvegia

Norvegia este destinația numărul unu pentru a observa dansul luminilor aurorei boreale. În Antichitate oamenii credeau că acestea erau trimise de la zei.

În care dintre aceste 10 țări ați dori să călătoriți?

← Close