Cea mai mare sculptură în bronz din Marea Britanie va fi dezvelită vineri în oraşul Plymouth

Adrian, 19 mart.. 2019

Cea mai mare sculptură turnată în bronz din Marea Britanie, pentru realizarea căreia a fost nevoie de doi ani, va fi dezvelită vineri în localitatea Plymouth, potrivit Press Association.

Sculptura denumită Messenger (”Mesagerul”), care înfăţişează o figură feminină ”tânără şi puternică”, a fost realizată la o turnătorie dintr-o mică localitate galeză prin folosirea vechii metode a cerii pierdute.

Lucrarea va fi expusă în faţa Theatre Royal Plymouth, instituţie care i-a comandat sculptura artistului Joseph Hillier.

Postura statuii i-a fost inspirată lui Hillier de o actriţă care repeta pentru piesa ”Othello” pe scena teatrului.

Având dimensiuni impresionante – şapte metri înălţime şi nouă metri lăţime – sculptura nu a putut fi asamblată în interiorul turnătoriei.

Lucrarea a fost realizată pe secţiuni de către 30 de meşteri, bărbaţi şi femei, care au pus laolaltă, prin sudură, 200 de păci din bronz.

Sculptorul, originar din regiunea Cornwall, a declarat anterior pentru Press Association că lucrarea va fi cea mai mare sculptură în bronz din Regatul Unit ca volum – 25,6 metri cubi – şi va cântări nouă tone şi jumătate.

“Este într-adevăr de mari dimensiuni. Dacă stau întins pe jos, sunt cât talpa piciorului statuii”, a spus artistul.

În ciuda acestui fapt, ”postura sa este foarte mică. Este asemenea unui arc sub presiune…”

Vizitatorii vor trece pe sub corpul statuii ”pentru a intra în teatru, ca printr-o arcadă”.

“Oamenii au lucrat timp de mai mult luni în interiorul sculpturii, sudând piesele”, a mai spus Hillier.

“Reprezintă o femeie tânără şi puternică, o forţă activă, pe cale să transforme lumea prin acţiunile sale… O metaforă pentru măreţia teatrului.”

Sculptura a fost turnată la Castle Fine Arts Foundry din Llanrhaeadr-Ym-Mochnant şi a fost transportată la Plymouth Sound pe o barjă, după care a fost adusă la destinaţie cu un camion.

Lucrarea face parte dintr-un proiect în valoare de 7,5 milioane de lire sterline pentru reabilitatea Theatre Royal Plymouth.

Potrivit directorului executiv al teatrului, Adrian Vinken, sculptura este ”uluitoare”.

Messenger a fost creată de Hillier pentru Theatre Royal Plymouth ca un monument închinat creativităţii teatrului şi va fi dezvelită oficial vineri seară.


Breaking News: Se interzice aragazului pe bază de gaz - >>>>
← Close