Castelul Corvinilor va fi închis în duminica Paștelui

Andrei Beldiman, 04 apr.. 2018

Unul dintre cele mai frumoase castele de pe teritoriul țării noastre, Castelul Corvinilor, va fi închis în prima zi de Paşte, duminică, 8 aprilie.

Conform Agerpres, Castelul Corvinilor va fi închis duminică, pe 8 aprilie, deoarece este prima zi în care este sărbătorit Paștele Ortodox.

În restul celorlalte zile ale minivacanţei pascale monumentul istoric va fi deschis pentru turişti, între orele 9,00 şi 19,00, a informat Primăria Hunedoara.

„Un bilet de intrare pentru adulţi costă 25 de lei, pentru elevi şi studenţi preţul este de 5 lei, în timp ce pensionarii vor plăti 10 lei pentru un bilet”, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Primăriei Hunedoara, Elena Iancău.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al primăriei din Hunedoara a afirmat că numărul turiştilor care vin la castel a început să crească în ultimele săptămâni. Vizitatorii proveni atât din ţară, cât şi din străinătate. Astfel, în primele trei luni ale acestui an, sălile Castelului Corvinilor au fost vizitate de 25.700 de turişti, cei mai mulţi, 13.346 persoane, fiind consemnaţi în luna martie.

Anul trecut, Castelul Corvinilor a fost vizitat de 333.334 de turişti.

Cetatea Hunedoarei a devenit castelul celui mai strălucit rege al Ungariei medievale, Matia Corvin.

Conform site-ului oficial www.castelulcorvinilor.ro, monumentul are un farmec aparte datorită stilurilor de construcţie diverse, a prezenţei unor inovaţii în plan militar şi civil, precum şi vieţii tumultoase de curte care l-a animat vreme de peste 400 de ani.

Castelul Corvinilor este impresionant prin prezența sa. Turiștii care sunt atrași de perioada Evului Mediu vor descoperi că acest castel este un monument singular în România. Totodată este unul dintre cele mai atractive din spaţiul european.

Castelul Corvinilor este situat în România, în partea de sud-vest a Transilvaniei. De asemenea se află în centrul judeţului Hunedoara, în partea sud-vestică a oraşului. Este amplasat pe ultimele ramificaţii estice ale munţilor Poiana Ruscă.

Cei care își doresc să viziteze acest castel pot ajunge de pe drumul European nr. 7 până în dreptul localităţii Sântuhalm, dinspre est sau vest, iar de acolo urmând drumul național 68 B până în oraşul Hunedoara.

Ați vizitat Castelul Corvinilor? Care este impresia pe care v-a făcut-o?

Descoperiți:

← Close