8 locuri de vizitat, care vă vor face să vă îndrăgostiți de Italia

Andrei Beldiman, 28 feb.. 2018

La vita è bella! Orice turist pasionat de artă, arhitectură, istorie sau fotbal, se va simți în paradis pe teritoriul cizmei. Iată 8 locuri de vizitat, care vă vor face să vă îndrăgostiți de Italia.

În 2017, Bloomberg Global Health Index a desemnat Italia ca fiind cea mai sănătoasă țară din lume. În ciuda diferitelor probleme de ordin socio-economic sau politic, concluzia este că un copil născut în Italia are cele mai mari șanse să ajungă octogenar.

Luând în considerare toate aceste aspecte putem afirma că Italia este un loc în care orice iubitor de călătorii se va simți ca în paradis. În plus dacă hotărâți să vă mutați aici, veți avea șanse sporite pentru a duce o viața mai lungă.

Și dacă asta nu este de ajuns, în lista următoare voi enumera locuri de vizitat, care vă vor face să vă îndrăgostiți de Italia.

1. Muzeul Vaticanului

În acest loc sunt expuse lucrări din imensa colecție construită de-a lungul secolelor de conducătorii bisericii catolice. Printre acestea sunt incluse unele dintre cele mai renumite sculpturi clasice și cele mai importante capodopere ale artei renascentiste din lume.

2. Domul din Milano

Domul din Milano este o catedrală de o frumusețe arhitectonică aparte. Dedicată Nașterii Sfintei Marii (Santa Maria Nascente), este sediul Arhiepiscopului de Milano, actualmente Cardinalul Angelo Scola.

3. Bazilica Sfântul Marcu din Veneția

Bazilica Sfântul Marcu este biserica catolică a Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Veneția. Este cea mai faimoasă dintre bisericile orașului și unul dintre cele mai cunoscute exemple de arhitectură italo-bizantină.

4. Colosseumul și Fontana di Trevi, Roma

„Colosseum” provine din cuvântul latin „colosseus”, care înseamnă colosal. Acesta se referea la statuia gigantică a împăratului Nero care a fost construită anterior în apropierea locului în care se află Colosseumul. Nici o excursie la Roma nu este completă fără o vizită la Fontana di Trevi sau Fântâna Trevi. Situată în cartierul Quirinale din Roma, Fântâna Trevi este cunoscută drept una dintre cele mai uimitoare fântâni arteziene din lume.

5. Pompeii, Campania

În urma erupției acestuia, din anul 79 d.Hr., orașul Pompeii a fost distrus și acoperit de un strat gros de cenușă. Orașul îngropat nu a fost descoperit decât în 1594, în secolul al XVIII-lea făcându-se excavații serioase. Astăzi sunt vizibile foarte multe detalii din viața cotidiană a oamenilor de odinioară. Este fascinant să descoperiți un oraș care a dispărut surprinzător, însă ale cărui ruine au fost păstrate, în mare parte intacte, timp de secole întregi.

6. Dolomiții

Munții Dolomiți fac parte din Alpii Calcaroși de Sud și se extind de la râul Adige la vest până la Valea Piave din est. De la data de 26 iunie 2009 sunt declarați ca fiind parte a Patrimoniului Mondial UNESCO.

7. Alberobello în Puglia

Orașul a fost transformat într-un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO în 1996 datorită caselor originale numite „Trulli” (singular „Trullo”). Acestea sunt case albe cu acoperiș conic. Desenele de pe acoperișuri au semnificații mistice. Fiecare formă sculptată aparține unei familii, de aceea sunt mai multe case cu aceeași sculptură pe acoperiș.

8. Domul din Florența

Catedrala Santa Maria del Fiore (Catedrala Sfintei Maria a Florilor) este biserica principală din Florența. Construcția Domului a început în 1296. După ce îl veți admira din toate părțile și veți vizita interiorul catedralei, tot ce trebuie să faceți pentru a completa experiența este să urcați în vârful cupolei.

Bine înțeles există alte nenumărate locuri de vizitat, care vă vor face să vă îndrăgostiți de Italia.

Care sunt acelea pe care le recomandați celor care vizitează Italia pentru prima data?

← Close