20 de fotografii din cer care te lasă fără respirație. Câștigătoarele premiilor Aerial Photography Awards

Anghel Irina, 14 dec.. 2020

Dacă ești pasionat de zborul cu avionul, așa cum suntem noi, atunci știi cât de impresionante pot fi peisajele văzute din cer. Iar atunci când sunt surprinse prin lentila aparatului unui fotograf talentat, imaginile pot fi de-a dreptul uimitoare.

Următoarele 20 de fotografii au fost declarate câștigătoare în cadrul competiției Aerial Photography Awards. Participanți din întreaga lume au trimis fotografii realizate din cer. Ei au făcut fotografiile din avion, au folosit drone, baloane cu aer cald sau au zburat cu elicopterul ca să le realizeze.

„Pentru prima ediție, calitatea și diversitatea fotografiilor premiate demonstrează evoluția fotografiei aeriene și standardele pe care le-a atins astăzi”, spune Christophe Martin, fondatorul Aerial Photography Awards. „Fotografii aerieni își dovedesc capacitatea de a ne uimi. Se construiesc noi scrieri vizuale. ”

Titlul pentru fotograful anului în fotografie aerială (Aerial Photographer of the Year 2020) a fost decernat lui Sebastien Nagy, un artist premiat la mai multe categorii.

Imaginile făcute de el te lasă fără respirație datorită simetriei și cadrelor pe care alege să le fotografieze. Văzută din cer, lumea pare cu totul nouă.

Vezi în continuare cele mai frumoase fotografii din cer premiate

Rama din Dubai (The Dubai Frame, sau, aşa cum o numesc arabii, Al Berwaz) a fost fotografiată din cer, fiind înconjurată de nori, iar imaginea e cu adevărat spectaculoasă.

Fotografie realizată de Bachir Moukarzel, premiată la Aerial Photography Awards

O altă fotografie superbă, care a fost încadrată la categoria Viața de zi cu zi, surprinde modul în care plasa unui pescar formează un model vizibil doar din cer. Această imagine a fost intitulată, din motive evidente, Doamna Mărilor.

Doamna mărilor, după cum se vede în plasa unui pescar

Categoria faunei sălbatice: A câștigat o fotografie a lui Albert Dros cu balene înotând în Disko Bay.

Așa se văd balenele fotografiate din cer

Categorie World in Lockdown: dedicată fotografiilor care tratează consecințele contextului mondial. Fotograful indian Prabu Mohan a surprins o clădire din Vietnam ale cărei ferestre erau acoperite cu steagul național în semn de sprijin.

O imagine a solidaritatii

Pare din altă lume? Este imaginea surprinsă de fotograful chinez Hua Shang cu un grup de flamingo care zboară deasupra lacului Natron din Kenya.

Această imagine te lasă fără cuvinte, atunci când descoperi măreția naturii

Și următoarea imagine este de-a dreptul superbă. Nava comercială care naviga în mijlocul gheții din Golful Finlandei, surprinsă de fotograful rus Alexander Sukharev.

Nava care sparge gheața este impresionantă

„Prinderea de hamsii”, o fotografie făcută de fotograful Thien Nguy.

Fotografie realizată cu pescarii din Vietnamului Phu Yen.

Aerial Photography Awards: Fotograful chinez Yiran Ding și fotografia sa din Shanghai, văzut prin geamul unui avion.

Fotografia câștigătoare la categoria Călătorie

Vezi în continuare alte fotografii din cer care te lasă fără respirație

Zici că nu-i real. Această imagine a fotografului Kyle Vollaers din Marea Britanie a unui aisberg care plutea în largul coastei Qeqertarsuaq, Groenlanda.

Aisberg fotografiat la inaltime

Aceasta este o clădire în care se stochează energia în Germania. Nimic artistic până acum. Dar când e fotografiată de la înălțime, de un artist talentat, precum Joel Jochum, devine o fotografie premiată la Aerial Photography Awards.

Câștigător al categoriei Industriale la Aerial Photography Awards 2020

Sebastien Nagy a câștigat și la categoria arhitectură de la Aerial Photography Awards cu acest peisaj urban.

Surperbă imagine a unei clădiri surprinse de sus.

O fotografie făcută de fotograful Khanh Phan arată recoltarea ierbii de sus. Ai spune că sunt oameni care înoată într-o mare verde, nu-i așa?

Câștigător la categoria Viața de zi cu zi

Un peisaj din altă lume, surprins în munții Islandei de fotograful elvețian Sebastian Müller, a fost cel mai bine votat la categoria Peisaje de la Aerial Photography Awards.

Zici că este făcută pe altă planetă

Câștigătorul a acestei ediții, Sebastien Nagy, a fost premiat și la categoria peisaje urbane, datorită acestei fotografii în care a imortalizat acoperișurile colorate din Gran Canaria.

O imagine aeriala care zici ca este o pictura

Spui că natură văzută la microscop? Nu, este deșertul surprins într-o fotografie aerială superbă.

Deșertului Tatacoa din Columbia surprins de fotograful Johan Vandenhecke

Categoria sport a concursului Aerial Photography Awards a fost câștigată de fotograful australian Brad Walls. El a surprins o imagine perfectă cu un jucător de tenis.

Nu doar peisajele se pot fotografia din cer, ci și oamenii

La prima vedere, ai spune că este un monitor pixelat. La o privire mai atentă, însă, poți vedea că în imagine e surprinsă o mare de oameni. 600.000 de fani care participă la cea mai mare congregație Eid-ul-Fitr din Asia de Sud-Est a fost făcută de fotograful bangladesian Azim Khan Ronnie.

Asa arata 600.000 de oameni fotografiati din cer

În cadrul premierii Aerial Photography Awards participă și imagini imbunătățite digital. Acest montaj, de pildă, a fost realizat din sute de fotografii aeriene de către fotograful brazilian Cassio Vasconcellos. A atras atenția juriului și a câștigat.

Prin artă digital, fotografiile din cer pot naște noi orașe

O fotografie a unei ruine a navei din Primul Război Mondial pe coasta franceză, fotografiată de fotograful belgian Reginald Van de Velde a primit cele mai bune voturi din partea juriului la categoria locuri abandonate.

Locuri abandonate văzute din cer

Dacă ți-au plăcut aceste fotografii, poți vedea mai multe imagini pe site-ul oficial al competiției Aerial Photography Awards. Există și un album foto care poate fi achiziționat de iubitorii fotografiilor din cer.

Ți-au plăcut aceste fotografii? Care e preferata ta?

← Close