10 destinații spectaculoase pentru concediul din această vară

Adrian, 01 mart.. 2021

Vacanțele pot deveni din nou ce au fost până la izbucnirea pandemiei. Țările își redeschid granițele pentru turiștii care prezintă un test Covid negativ sau certificatul de vaccinare.

Avioanele au reînceput să se înalțe de la sol și sunt semne că vom vedea tot mai multe pe cer, cu cât ne apropiem de anotimpul cald. Dacă te numeri printre cei care abia așteaptă să plece în concediu, ar fi bine să îți rezervi din timp călătoria. În această perioadă încă mai poți profita de reduceri.

Te poți duce unde ai mai fost și ți-a plăcut, sau poți alege locuri noi de vizitat. Pentru a doua variantă, avem zece sugestii spectaculoase din Europa. Sunt destinații de neratat, pe care ți le poți seta pentru perioada următoare, începând cu această vară

1 Muntele Teide (Tenerife)

Muntele Teide are cel mai înalt vârf nu numai din insulele Canare, ci din toată Spania. Cei care au fost deja ne-au povestit că le-a luat numai 5 ore să îl „cucerească”. Există și posibilitatea să urcați cu telecabina. De pe crestele lui Teide se văd priveliști uluitoare.

2. Paphos, locul de naștere al Afroditei

Situat pe coasta de sud-vest a Ciprului, situl antic Paphos atrage și prin legenda că acolo s-ar fi născut Afrodita, zeița Frumuseții. Se mai spune că Afrodita era foarte apropiată de Fortuna, zeița Norocului. Așadar, dacă ajungeți în Paphos, puteți intra în Unibet aplicație și proba dacă acel spațiu este favorabil jocurilor de noroc.

3 Begur, „diamantul” de pe Costa Brava

La 90 de minute de mers cu mașina de Barcelona, spre nord, pe Costa Brava, este localizat orașul medieval Begur. Acolo găsiți o explozie de culori, străzi pitorești, mâncăruri tradiționale Dumnezeiești și plaje de vis. Principalul obiectiv turistic este castelul ridicat în secolul al XI-lea.

4 Cascada din Lefkas

Grecia este un izvor nesecat de destinații de vacanță. În cazul în care nu ați fost până acum în Lefkada, insula cu nisip de argint așternut la poalele munților, vă recomandăm să vă cumpărați biletele de avion. După ce vă bronzați, mergeți în satul Nidri, unde se află o cascadă de 15 metri, care cade într-o piscină naturală.

5 Marina Beach din Praia

Portugalia nu putea lipsi de pe harta de vacanță. În regiunea Algarve, pe costa de sud, sunt locuri cum rar se mai pot întâlni pe tot globul. Nisipul este de aur, iar apa este definiția turcoazului. Marina Beach, din Praia, este în top cele mai frumoase 100 de plaje din lume.

6 Dubrovnik, orașul-fortăreață

Orașul Dubrovnik, din Croația, este o altă destinație turistică de top. Acolo s-a filmat celebra serie Game of Thrones. Zidurile orașului vă fac să vă simțiți într-o altă lume. Nu vă puteți întoarce acasă fără să faceți câteva mii de fotografii.

7 Laguna albastră din Olu Deniz

Unul dintre cele mai vizitate locuri din Turcia este Olu Deniz, o stațiune de pe coasta Mării Egee. Punctul de atracție principal este reprezentat de Laguna albastră, o apă de o frumusețe care îți taie respirația.

8 Plaja Elafonisi din Creta

„Paradisul este un loc de pe Pământ”, se spune. Nu știm exact, dar credem că această vorbă de duh a fost rostită prima oară de cei care au vizitat plaja Elafonisi, din insula Creta (Grecia). Nu vă dăm mai multe detalii. Mergeți și investigați.

9 Munții din Costa del Sol

Am fost la mare, acum să mergem și la munte. Ne întoarcem în Spania, mai precis pe Costa del Sol, unde plajele de aur se învecinează cu munți falnici, pe care sunt „înghesuite” sate pitorești. Dacă ajungeți acolo, vizitați Estepona, Mijas și Frigiliana. Nu veți regreta.

10 Dunele de nisip din Corralejo

În Corralejo (Insulele Canare), lângă ape de cristal, sunt dunele de nisip care creează un peisaj desprins parcă de pe altă planetă. Vântul nu se oprește aproape niciodată, ceea ce face ca stațiunea să fie invadată an de an de iubitorii windsurfing-ului.

Dacă ați putea să plecați în acest moment, spre ce loc de vis ați zbura?

← Close