Wizz Air

Cristina Bosioc, 15 iun.. 2017

ISTORIC SCURT, DAR BOGAT

Wizz Air este o companie aeriana low-cost din Ungaria, care a fost infiintata in anul 2003. Primul zbor a decolat in anul 2004 de la Katowice. Compania s-a dezvoltat in anii care au urmat si a devenit cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa Centrala si de Est.

La 25 februarie 2015 Wizz Air a fost admisa la Brusa de Valori din Londra, fiind listata in prezent cu simbolul bursier WIZZ.

Tot in anul 2015 Wizz a anuntat ca trece printr-un proces de reinnoire si ca va achizitiona noi aeronave pentru a putea satisface toate cerintele clientilor sai. A fost adoptata o imagine noua a companiei si preturile au fost imbunatatite.

OFERTA DE SERVICII

Compania foloseste tehnologii de ultima generatie pentru a le oferi pasagerilor sai cele mai bune servicii. Persoanele care aleg sa calatoreasca cu Wizz Air pot beneficia de servicii de catering la bord, contra cost, scaune de tip single si calatorii fara bilet imprimat. Compania utilizeaza numeroase aeroporturi secundare in scopul reducerii costurilor.

In 2016 compania a primit premiul Value Airline of the Year din partea Air Transport World, o revista de specialitate lider in domeniu.

AEROPORTURI ȘI REȚEA

Wizz Air opereaza zboruri in peste 420 de rute din Europa, dar si din afara Europei. In mod constant sunt adaugate destinatii noi. Compania opereaza pe o combinatie de aeroporturi principale, secundare si regionale, care presupun costuri mult mai mici. In acest fel preturile biletelor reusesc sa ramana accesibile tuturor clientilor.

In ianuarie 2015 Wizz Air avea 22 de baze operationale printre care si: Bucuresti, Cluj Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures, Timisoara, Budapesta, Belgrad, Sofia, Praga, Riga, Varsovia, etc.

OAMENII

Wizz Air are in 2016 aproximativ 2600 de angajati. Oamenii cheie ai companiei sunt: William Franke (chairman), József Váradi (CEO), Diederik Pen (COO).

FLOTA WIZZ AIR

In anul 2016 Wizz Air detinea 71 de aeronave, dupa cum urmeaza:
– 63 Airbus A320-200
– 8 Airbus A321-200

Compania asteapta si o comanda de 140 aeronave din partea Airbus, care ar trebui sa fie livrate pana in anul 2024.

sursa foto: 123rf.com

← Close