Flydubai

Cristina Bosioc, 15 iun.. 2017

ISTORIC SCURT, DAR BOGAT

Flydubai este o companie aeriana low-cost detinuta de guvernul din Dubai. Compania a fost infiintata in 2008 si a inceput sa opereze in 2009 pe rute catre Beirut, Liban, Iordania si Amman. Desi nu face parte din Emirates Group, Emirates a sprijinit compania in faza initiala.

Numarul destinatiilor in care zboara aeronavele Flydubai s-a extins rapid, ajungand in acest an la 95. In anul 2013 compania a anuntat ca va adauga servicii de clasa business la zborurile sale.

OFERTA DE SERVICII

Aeronavele au configuratii de 2 clase: Economy si Business. La clasa Economy serviciul de catering este disponibil in zborurile spre Praga, Bucuresti, Bratislava, Belgrad, Sofia, Zagreb si in zborurile spre estul Africii. In cadrul celorlalte zboruri pasagerii pot face pre-comanda pentru mese calde.

La clasa Business pasagerilor le sunt puse la dispozitie numeroase variante de bauturi, gustari si mancaruri. Pe langa asta ei au la dispozitie paturi si acces la peste 200 de filme. In anumite aeroporturi acestia se pot bucura de priority check-in.

AEROPORTURI ȘI REȚEA

Bazele operationale principale ale Flydubai sunt aeroporturile Dubai si Al Maktoum. In luna mai 2015 aeronavele Flydubai zburau spre 94 de destinatii.

OAMENII

Numarul angajatilor era in anul 2015 de 3321. Oamenii cheie ai companiei sunt Ahmed bin Saeed Al Maktoum (chariman) si Ghaith Al Ghaith (CEO).

FLOTA FLYDUBAI

In anul 2016 Flydubai detinea 52 de aeronave Boeing 737-800 si asteapta sa ii fie livrate 75 de aeronave Boeing 737 MAX 8.

sursa foto: 123rf.com

← Close