Emirates

Cristina Bosioc, 15 iun.. 2017

ISTORIC SCURT, DAR BOGAT

Emirates este cea mai mare companie aeriana din Orientul Mijlociu si are sediul in Dubai, Emiratele Arabe Unite. Compania este o filiala a Emirates Group si a fost infiintata in 1985, cu sprijinul familiei regale din Dubai. Pakistan International Airlines a avut un rol major in stabilirea acestei companii, oferind asistenta tehnica si administrativa.

In anii 90 Emirates era una dintre companiile aeriene care se dezvoltau extrem de rapid. Odata cu declansarea razboiului din Golf, compania a continuat sa creasca, fiind ajutata de faptul ca majoritatea companiilor aeriene nu operau in zonele de razboi. Emirates a fost singura companie care a zburat in ultimele 10 zile ale razboiului.

Emirates a inceput sa ofere servici peste tot in lume dupa anul 1993, cand a stabilit un parteneriat cu US Airways. A urmat o perioada infloritoare pentru companie, s-au achizitionat noi aeronave si s-au legat parteneriate si cu alte companii aeriene. Din pacate aceasta perioada buna a fost intrerupta in anul 2001, cand Emirates a fost afectata pe plan financiar din pricina recesiunii, dar si de  bombarbadementele de pe Colombo Airport si atacurile de la 11 septembrie din New York.

In 2003 compania a anuntat in cadrul Paris Air Show o comanda de 71 de aeronave in valoare de 19 miliarde de dolari, iar in 2004 au inceput zboruri non-stop spre aeroportul J.F. Kennedy din New York. In acelasi an a fost semnat un contract de 100 milioane de lire cu echipa de fotbal Arsenal care includea publicitate de stadion timp de 15 ani si tricouri inscriptionate cu Emirates care urmau sa fie purtate 8 ani.

In 2009 Emirates a devenit cel mai mare operator de Boeing 777, iar in 2010 a comandat inca 30 de astfel de aeronave. In 2011 au mai fost comandate alte 50.  Dezvoltarea continua a acestei companii a atras multe critici din partea altor companii aeriene precum Lufthansa si Air Canada, care au sustinut ca Emirates obtine avantaje nejustificate.

OFERTA DE SERVICII

Aeronavele companiei ofera configuratii pe 3 clase: First Class, Business Class si Economy. La First Class pagaerii pot alege intre 3 optiuni: un apartament complet cu usi, un pat extrem de confortabil numit Skycruiser (fara usi), sau scaunele numite Sleeper.

La clasa Business facilitatile includ functia de masaj a scaunelor, tetiera care se misca in 6 directii, lumini speciale pentru citit, porturi USB si o mufa pentru conectarea laptopului. Spatiul pentru piciaore este generos, iar scaunele se inclina pentru mai mult confort.

La clasa Economy pasagerii se bucura de tetiere ajustabile, sisteme video de divertisment si muf epentru conectarea laptopului.

Numeroase optiuni de catering sunt diposibile in cadrul tuturor claselor de zbor, iar mese speciale pentru vegetarieni sau persoane cu probleme de sanatate pot fi comandate cu 24 de ore inainte de zbor. Pasagerii de la First Class si Business Class au acces la 33 de saloane Emirates din 32 de tari.

Programul de fidelitate al companiei se numeste Emirates Skywards si este utilizat de peste 8.4 milioane de clienti.

AEROPORTURI ȘI REȚEA

Baza operationala principala este Aeroportul International Dubai. In fiecare saptamana compania are peste 1600 de zboruri din aeroportul din Dubai catre 160 de destinatii din peste 70 de tari, de pe 6 continente. Noi destinatii sunt adaugate in fiecare an. Desi Emirates nu este membra a niciunei aliante aeriene, are parteneriate code share cu mai multe companii cunoscute: Air Malta, Air Mauritius, JetBlue, Japan Airlines, Jetstar, Malaysia Airlines, Quantas, Oman Air, TAP Portugal, etc.

OAMENII

In anul 2015 Emirates avea in jur de 57.000 de angajati. Oamenii cheie ai companiei sunt Ahmed bin Saeed Al Maktoum (CEO) si Tim Clark (presedinte).

FLOTA EMIRATES

Flota Emirates este compusa din 234 de aeronave de pasageri si 15 aeronave cargo. Compania asteapta inca 252 de comenzi. Majoritatea avioanelor sunt Airbus A330/A340, Airbus A380 si Boeing 777. Flota cargo este compusa din aeronave Boeing 747-400F si Boeing 777F, operate de Emirates SkyCargo.

sursa foto: 123rf.com

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close