EasyJet

Cristina Bosioc, 15 iun.. 2017

ISTORIC SCURT, DAR BOGAT

EasyJet este o companie britanica low cost care opereaza zboruri interne si internationale in peste 130 de destinatii. Aceasta a fost infiintata in anul 1995 de catre omul de afaceri Stelios Haji Ioannou. In primul an compania a functionat cu doua aeronave inchiriate, iar in 1996 a achizitionat primul avion, care a inceput sa circule pe o ruta catre Amsterdam.

Inca de la inceput EasyJet a evoluat foarte bine, iar numarul pasagerilor si al destinatiilor a fost mereu in crestere. Compania a inceput sa cumpere actiuni ale altor companii aeriene precum GB Airways si TEA Basle. Prima baza in afara Marii Britanii a fost aeroportul din Geneva si de atunci compania a continuat sa se extinda.

OFERTA DE SERVICII

Aeronavele au o singura configuratie si pot transporta pana la 180 de pasageri. Clientii pot beneficia de gustari, dulciuri si bauturi contra cost, dar pot sa cumpere si parfumuri, cosmetice sau chiar bilete de tren pentru transferul de la aeroport.

Unele aeronave Airbus ofera sisteme video de divertisment in timpul zborului, sau posibilitatea inchirierii anumitor gadgeturi.

In 2004, in parteneriat cu Hotelopia s-au infiintat EasyJet Hotels, iar pasagerii care calatoresc cu EasyJet primesc reduceri si sunt indrumati sa se cazeze in unul dintre aceste hoteluri ale companiei.

AEROPORTURI ȘI REȚEA

Cele mai mari baze operationale ale companiei sunt Londra-Gatwick, Milano-Malpensa, Londra-Luton, Bristol si Londra-Stansted. EasyJet efectueaza zboruri in 134 de destinatii si aare si competitor major compania Ryanair.

Principalul parteneriat code-share al acestei companii aeriene este cu Transaero Airlines.

OAMENII

In anul 2015 EasyJet avea aproximativ 10.000 de angajati. Presedintele companiei se numeste Carolyn McCall.

FLOTA EASYJET

Flota este formata din 233 de aeronave Airbus:

– 133 Airbus A319-100
– 100 Airbus A320-200

Pe langa acestea, compania mai asteapta inca 169 comenzi, dintre care 130 Airbus A32neo care trebuie sa fie livrate pana in 2022.

sursa foto: 123rf.com

← Close