Blue Air

Cristina Bosioc, 15 iun.. 2017

ISTORIC SCURT, DAR BOGAT

Blue Air este prima companie aeriana din Romania cu capital 100% privat. Aceasta s-a lansat in anul 2004 din dorinta de a crea o alternativa de zbor sigura, confortabila, cu un pret accesibil. Blue Air ofera zboruri ieftine spre majoritatea destinatiilor din Europa.

OFERTA DE SERVICII

Blue Air detine o flota performanta, piloti experimentati si personal specializat pe toate aeroporturile pe care opereaza. Rutele sunt variate si preturile accesibile. Clientii companiei se pot bucura de un adevarat rasfat culinar la bord, de un proces de achizitionare a biletelor foarte simplu, de siguranta si securitate atata la sol cat si in aer. Atat in Romania, cat si in strainatate exista peste 3000 de agentii partener Blue Air, iar pasagerii au la dispozitie un call center non stop. Compania ofera program si servicii de tip myBlue SmartMoney, Grupuri, Corporate, Cargo etc.

AEROPORTURI ȘI REȚEA

Blue Air opereaza in mai multe aeroporturi din tara.

De pe Aeroportul International „Henri Coandă” din București aeronavele Blue Air zboara catre: Barcelona, Bologna, Bruxelles, Catania, Dublin, Florența, Köln, Larnaca, Liverpool, Londra, Madrid, Malaga, Milano, Napoli, Nisa, Paris, Roma, Stuttgart, Torino și Valencia.

De pe Aeroportul International „George Enescu” Bacau, aeronavele BA zboara catre: Bologna, Bruxelles, Catania(incepand cu 20 iunie 2015), Dublin, Liverpool, Londra, Milano, Paris, Roma, Torino.

De pe Aeroportul International Iasi, aeronavele BA  zboara catre: Barcelona, Bruxelles, Koln, Londra, Paris, Roma.

De pe Aeroportul International Sibiu, aeronavele BA  zboara catre: Stuttgart.

De pe Aeroportul International Mihail Kogalniceanu Constanta, aeronavele BA zboara catre: Milano (Bergamo).

Din Larnaca BA zboara spre Atena si Salonic iar din Toino (Caselle) spre Bari, Catania si Ibiza.

Din 25 Octombrie 2015 compania are doua zboruri zilnice intre Bucuresti si Iasi.

OAMENII

In anul 2011 Blue Air avea 400 de angajati. In anul 2015 compania a depasit pentur prima data numarul de 2 milioane de pasageri transportati intr-un singur an.

FLOTA BLUE AIR

In februarie 2015 compania avea o flota de 24 aeronave:

– 3 aeronave BOEING 737-300
– 9 aeronave BOEING 737-400
– 5 aeronave BOEING 737-500
– 1 aeronava BOEING 737-700
– 6 aeronave BOEING 737-800

sursa foto: glasgowairport.com

← Close