737 MAX primul zbor comercial, dupa ce avioanele au fost consemnate la sol

Adrian, 10 dec.. 2020

GOL Air este prima companie care a decis ca avioanele 737 MAX să revină în serviciul operațional, astfel compania braziliană a decis după anuțul FAA să repună avioanele în serviciul comercial.

Reticenta pasagerilor încă există dupa 334 de oameni și-au pierdut viața în cele două accidente, care au consemnat la sol toată flota de avioane 737 MAX 8 și 9.

GOL Airways prima companie care a zburat cu 737 MAX dupa ridicarea restrictiilor

Pe 9 decembrie, zborul operat cu aeronava 737-8 MAX înregistrată PR-XMB a decolat de pe Aeroportul Internațional Guarulhos (GRU) din Sao Paolo la 08:20, ora locală, și a aterizat pe Aeroportul Internațional Salgado Filho (POA) din Porto Alegre, la 09:57, ora locală, scrie Airlinestravel.ro.

Încrederea publicului după atâtea luni de zboruri anulate sau suspendate a fost una mare și deși avioanele 737 MAX aveau și o teamă din partea pasagerilor, a făcut ca după atata vreme de reluat zborurile să nu mai fie pusă ștampila că acete avioane să prebușesc, tocmai de aceea primele zboruri din Braziai cu acest tip de avion nu s-au confruntat cu refuzuri de zbor pentru ca sunt operate cu aceste tipuri de aeronave.

Ryanair a mai plasat o comandat de 75 de avioane Boeing 737 MAX dupa ce FAA a ridicat restricția de zbor

Ryanair cea mai mare companie low cost Europa, a depus o comandă de 75 de avioane 737 MAX, dupa ce FFA a decis că acestea pot zbura.

Aparent dată fiind criza care a pus la pământ aviația, pare o mișcare cel puțin surprinzătoare, dar politica companiei presupune expasiunea și transportul cât mai multor pasageri pe rutele sale.

Avioanele 737 MAX ce vor fi deținute de Ryanaiar vor avea doar beneficii tehnice, nu și beneficii pentru confortul pasagerilor. Ryanair mizeaza ca va putea transporta mai mulți pasageri, în aceleați condiții de până acum.

← Close