Când poți găsi cele mai ieftine bilete de avion

Andrei Beldiman, 08 mai. 2018

Ați auzit că un prieten a călătorit în Milano cu doar 10 euro? Sau altul a fost în vacanță în Brazilia și a plătit foarte puțin? Iată cum puteți să găsiți cele mai ieftine bilete de avion.

Atunci când vă plănuiți următoarea vacanță sau concediu, procurarea biletelor de avion poate fi o corvoadă. Mulți aleg ofertele agențiilor de turism, care includ curse charter și transfer. Alții, care preferă să călătorească pe cont propriu, pornesc la vânătoarea de bilete de avion ieftine.

Descoperiți Oferta specială: bilete de avion de la 7,99 euro pentru vacanța ta de familie.

Cel mai important este când să achiziționați biletele. Mai în detaliu, care este cea mai bună perioadă din zi, ziua din săptămână și cu cât timp înainte de plecare este recomandat să vă procurați biletele.

Este recomandat să rezervați bilete de avion către Europa cu 60 de zile înainte de plecare.

Puteți să economisiți până la 30% din prețul unui bilet de avion. De cele mai multe ori ziua de marți este cea în care veți găsi cele mai ieftine bilete de avion pentru călătorii în Europa. Biletele sunt la prețuri mai mici cu 12%, iar după amiaza cu 8% mai ieftine.

Pentru zborurile peste ocean, din Europa spre America de Nord, vă recomandăm să rezervați biletele de avion cu 60 de zile înainte de zbor. Astfel puteți economisi până la 26% din prețul unui bilet. De asemenea, alegeți să călătoriți marțea.

Citiți și despre vacanțe pe plaje care vă vor lăsa cu gura căscată.

O vacanță în Asia poate începe cu un plan pus la punct cu ceva timp înainte. Zborurile rezervate cu 60 zile înainte de data plecării vă pot aduce o economie de 24%.Alegeți zilele de marți, eventual dimineața, pentru a zbura din Europa către continentul asiatic.

America de Sud a devenit din ce în ce mai accesibilă în ultimii ani. Și aici se aplică aceiași regulă, în privința rezervărilor timpurii. Cumpărați biletele de avion cu 60 de zile înainte de a pleca pentru că sunt mai ieftine cu până la 25%. Cea mai ieftină perioadă a zilei pentru zboruri spre America de Sud este marțea, la amiază.

Cei care aleg să meargă în vacanță, într-un safari în Africa pot economisi până la 29% din prețul biletelor.

Tot ce trebuie să facă este să le achiziționeze cu 2 luni înainte de plecare.

În fine, Australia este departe dar merită sacrificiul unei curse lungi. Bilete mai ieftine puteți achiziționa dacă le cumpărați cu 59 de zile înainte. Astfel veți economisi 21% din prețul călătoriei. Zburați dimineața,pentru a economisi 6%, iar cea mai ieftină zi este, din nou, marțea.

Studiu realizat de momondo.ro.

← Close