8 Alimente pe care să le evitați înaintea unui zbor

Acestea sunt cele 8 alimente pe care să le evitați înaintea unui zbor.

Călătoriile cu avionul pot fi mai scurte sau mai lungi. Părerile sunt împărțite când vine vorba despre confortul pe care îl avem la înălțime. Printre lucrurile pe care putem să le facem pentru a ne spori gradul de bună stare este alegerea mesei pe care o putem avea înainte de decolare sau în timpul zborului. Astfel astăzi vorbim despre 8 alimente pe care să le evitați.

1. Cartofii prăjiți / fast food

Consumul de grăsimi saturate poate provoca arsuri la stomac. De asemenea poate constrânge fluxul de sânge care vă va face să vă simțiți și mai rău la o înălțime mare. Evitați consumul de alimente prăjite rapid.

2. Alcool

Băuturile alcoolice vă vor face să fiți deshidratat și totodată, la aterizare, veți coborî din avion uscat și obosit. Se spune că un pahar de vin la înălțime are puterea a cel puțin două consumate la sol.

3. Broccoli

În timpul zborului aerul se extinde cu 30%, fapt ce poate duce la balonarea stomacului. Încercați să evitați broccoli, conopida și alte legume crucifere.

4. Sucuri carbogazoase

Și acestea contribuie la expandarea stomacului în timpul zborului. Deoarece conțin bule de gaz, consumate înaintea sau în timpul zborului, duc la balonare și gaze. Încercați să le evitați pentru confortul dvs. și al celor din jur.

5. Bomboane fără zahăr

Îndulcitorii artificiali duc la balonare, gaze și pot avea chiar efect laxativ. De aceea bomboanele fără zahăr sunt unele dintre cele 8 alimente pe care să le evitați înaintea unui zbor.

6. Legume

Legumele precum fasolea conțin zaharuri greu de digerat care pot duce la o ușoară indigestie și balonare.

7. Usturoi

Usturoiul conține anumiți compuși sulfurici care sunt absorbiți în fluxul sanguin. Acest proces poate duce la odoare neplăcută a pielii.

8. Apa din avion

Consumați doar apă îmbuteliată sau cumpărați o sticlă din aeroport, înainte de îmbarcare. Teste făcute în urmă cu câțiva ani arătau că unul din 7 avioane avea apă a cărei purități nu corespundea cu cea a standardelor de igienă internaționale.

Ce alte sfaturi aveți legate de alimentele consumate înainte și în timpul zborului?

← Close