Stay

Miliarde de lei cheltuite în primul trimestru de turiștii străini în România

Turiștii străini în România au cheltuit peste 1 milion de lei în primul trimestru al anului. Aproape jumătate de milion de oameni s-au cazat în țara noastră.

Numărul total de nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colective în trimestrul I 2018 a fost de 480.300.

Cheltuielile acestora s-au ridicat în total la 1.130,1 milioane de lei, informează vineri Institutul Naţional de Statistică (INS).

Principalul motiv al sejurului petrecut de turiştii nerezidenţi în România în trimestrul I 2018 l-au reprezentat afacerile, participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii (63,4% din numărul total de turişti nerezidenţi), cheltuielile acestora reprezentând 63,1% din total, informează Agerpres.

Citiți și Acestea sunt orașele din România care au atras cei mai mulți turiști în primele 4 luni ale anului

Cel de al doilea motiv al sejurului petrecut de nerezidenţi în România l-au reprezentat călătoriile în scop particular (36,6% din numărul total de turişti nerezidenţi). Dintre acestea s-au evidențiat călătoriile pentru vacanţe (63,4%). Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanţe, cumpărături, evenimente culturale şi sportive, vizitarea prietenilor şi rudelor, tratament medical, religie, tranzit şi alte activităţi.

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezintă cheltuielile pentru cazare (52,5%).

Este preferată cazarea cu mic dejun inclus (90,3%). Cheltuielile turiştilor nerezidenţi în restaurante şi baruri au fost de 17,3%. Cele pentru cumpărături au reprezentat 12,7%. Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături, 38,8% au reprezentat cheltuielile pentru cumpărarea de cadouri şi suveniruri. Acestea au fost urmate de cheltuieli pentru cumpărarea alimentelor şi băuturilor 37,5%. Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 50,7% din totalul cheltuielilor pentru transport. Cheltuielile pentru acces în parcuri de distracţii, târguri, cazinouri, săli de jocuri mecanice au reprezentat 36,9% din totalul cheltuielilor pentru recreere.

Citiți și Plouă cu turiști în Antalya. Peste 2,6 milioane de pasageri au vizitat provincia turcă

Din totalul nerezidenţilor sosiţi în România, 52,3% şi-au organizat sejurul prin agenţii de turism, iar 30,8% şi-au organizat singuri sejurul.

Principalul mijloc de transport utilizat de turiştii nerezidenţi pentru a sosi în România a fost avionul (82,2% din numărul total de turişti). Autoturismele proprii au reprezentat 12,7%, urmate de autocare şi autobuze cu 3,7%, alte mijloace (tren, ambarcaţiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete) 1,4%.

Andrei Beldiman

Andrei Cristian Beldiman - video reporter 10 ani de experiență internațională în hoteluri de 4 și 5 stele, cu precădere în Grecia Editor și fotograf în timpul liber Călător, povestitor și explorator

Share
Published by
Andrei Beldiman

Recent Posts

Plecat în vacanță? Ghid pentru alegerea casei de pariuri online

Pariurile sportive s-au schimbat radical în ultimul deceniu. Plecarea în concediu nu mai reprezintă a…

6 zile ago

Muzica din cazinouri – tot ce trebuie să știi despre acest fenomen

Cu siguranță, iubitorii de muzică și jocuri de noroc sunt familiarizați cu senzația unică pe…

6 zile ago

Cum să Alegeți Cel Mai Bun Serviciu de Transport Persoane: Descoperiți GTV Bus

Atunci când călătoriți între țări precum România, Austria, Germania, Olanda și Belgia, alegerea serviciului potrivit…

3 săptămâni ago

5 jocuri de păcănele online care te vor plimba în timp și spațiu

Un farmec major al internetului este că poți călători virtual în orice loc de pe…

3 săptămâni ago

Care sunt beneficiile și dezavantajele rotirilor gratuite de cazinou?

Bucuria călătoriei în lumea jocurilor de noroc a luat o nouă întorsătură palpitantă cu apariția…

2 luni ago

TAROM câștigă locul 1, pentru al doilea an consecutiv, la SkyTeam Sustainable Flight Challenge cu cele mai mici emisii poluante pentru un zbor mediu-curier

Compania TAROM a fost desemnată câștigătoare, pentru al doilea an consecutiv, la provocarea zborului sustenabil,…

2 luni ago

Acest site folosește cookies.