Zbor Ryanair anulat de Paște în Roma – zeci de români blocați pe aeroport

Andrei Beldiman, 10 apr.. 2018

Un zbor Ryanair anulat de Paște pe aeroportul Ciampino din Roma a cauzat revoltă în rândul pasagerilor români care se întorceau din vacanță.

Din cauza grevei controlorilor de trafic din Franța, zborul companiei Ryanair, din Roma către București, a fost anulat în data de 8 aprilie.

Pasagerii români ar fi trebui să se reîntoarcă acasă duminică seara.

Aceștia au fost informați că vor fi reprogramați pentru una dintre cursele de miercuri, joi sau vineri. Problema a fost că Ryanair s-a oferit să le achite doar o singură noapte de cazare la un hotel.

Mulţi cetățeni români nu și-au permis să stea încă două, trei sau patru nopţi în Roma.

Abia luni seară, compania Ryanair a transmis un comunicat de presă în care explică motivele anulării zborului de duminică și modul cum se poate rezolva situația.

„Acest zbor de la Ciampino-Roma spre București (8 aprilie) a fost anulat din cauza grevei controlorilor de trafic aerian din Franța. Toți clienții afectați au fost informați prin SMS și email despre grevă și au primit alternative de zbor. Ne cerem sincer scuze pentru anularea zborului cauzat de greva controlorilor de trafic aerian din Franța.”

Cetățenii români ar fi trebuit să decoleze duminică, la 18:15 de pe aeroportul Ciampino, din Roma. Mulţi dintre ei trebuiau să fie marţi la serviciu, iar copiii la şcoală.

Conform Observator.tv, o pasageră a afirmat următoarele:
„Ne-au anunţat că s-a anulat de tot zborul din cauza unei greve care s-a ţinut în Franţa şi avionul de-acolo nu a mai venit.”

Cu toate că au fost reprogramați pentru alte zboruri în zilele de miercuri, joi sau vineri, oamenii au primit doar o noapte de cazare. Mulți și-au cumpărat bilete noi pentru a se întoarce mai devreme în țară. Prețul unui bilet doar dus, pentru o persoană, a urcat până în jurul sumei de 200 de euro. Compania Ryanair a informat că pasagerii zborului anulat vor primi înapoi prețul întreg al biletelor. De asemenea reprogramarea pentru noile zboruri va fi pe gratis.

Ce părere aveți despre această situație?

Citiți și:

← Close