Vizitați Franța în această perioadă? Mare grijă la furtunile devastatoare

Andrei Beldiman, 07 iun.. 2018

Dacă vizitați Franța în această perioadă trebuie să fiți cu mare băgare de seamă. Furtunile cu descărcări electrice şi intemperiile au dus în ultimele zile la pierderea de vieți și pagube materiale mari.

Furtunile foarte agresive au continuat să lovească miercuri, 6 iunie 2018, o parte a Franţei. Acestea au dus la pierderea vieților a două persoane şi importante pagube materiale în jumătatea de nord a ţării, potrivit AFP.

În timpul zilei de marţi un bărbat de 37 de ani a fost găsit înecat în maşina sa. Din nefericire un alt eveniment tragic a avut loc în timpul zilei de miercuri.

O femeie de 90 de ani a avut o criză de inimă la Montmorillon (centru-vest), provocată probabil de efortul de a scoate apa din casă.

Citiți și despre un accident grav în urma căruia 11 români au fost transportați la spital.

Trupul neînsufleţit al unei alte femei, în vârstă de 80 de ani, a fost găsit în apele unui râu din sud-vestul ţării, care s-au umflat după ploile torenţiale căzute în cursul nopţii. Potrivit constatărilor jandarmilor, bătrâna a căzut accidental în apă.

Cele 12 zile de intemperii care s-au abătut asupra Franţei au generat 7.900 intervenţii de salvare pe întregul teritoriu, potrivit Ministerului de Interne.

La 26 mai, o fetiţă de 6 ani și-a pierdut viața strivită de creanga unui copac în parc, în timpul unei furtuni violente în apropiere Laval.

Miercuri, în departamentul Eure (nord), peste 600 de case au rămas fără curent electric. A fost decretată starea de alertă ca urmare a creşterii apelor râului Iton.

Citiți și despre un accident aviatic în Ungaria, 2 persoane și-au pierdut viața.

Furtuni violente, însoţite de vânturi şi local de grindină sunt prognozate în continuare în centrul ţării, potrivit Météo-France.

În Bretagne, o porţiune a drumului judeţean s-a prăbuşit în urma infiltraţiilor de apă, în apropiere de Fougeres. Aceasta trebuie să servească drept rută circuitului Tour de France, la 13 iulie.

Prefectura a asigurat totuşi, că “drumul va deveni operaţional” înainte de turul de ciclism.

← Close