Virgin Australia – zbor deviat din cauza amenințărilor lansate de un pasager

Andrei Beldiman, 15 iun.. 2018

Amenințările unui pasager aflat la bordul aeronavei Virgin Australia, din Melbourne către Perth, au dus la un zbor deviat și întârzierea lui.

Pasagerul a lansat amenințări cu moartea la adresa altor pasageri și a personalului de zbor.

Un zbor al companiei aeriene Virgin Australia, cu destinația Perth, a fost deviat către Adelaide, în timpul nopții de 7 spre 8 iunie. Pasagerii călătoreau la bordul unei aeronave Boeing 737-800.

Zborul VA697 a decolat din Melbourne la ora 21:20 și trebuia să aterizeze în Perth la ora 23:05. După aproximativ 90 de minute de la decolare o femeie de la bordul aeronavei a început să fie agitată. Ea a făcut amenințări cu moartea la adresa câtorva pasageri dar și a însoțitorilor de zbor.

Din spusele unuia dintre ceilalți pasageri, femeia era agitată deoarece suferea de o boală mintală. Astfel, amenințările ei nu au prezentat nici un pericol real pentru zbor sau pentru ceilalți oameni aflați la bord. Cu toate acestea în clipele respective panica s-a instalat la bord.

Citiți și Incidente aviatice. Fulgere puternice au provocat panică la bord. 2 avioane au deviat de la rutele inițiale

Amenințările pasagerei nu au prezentat niciun pericol real pentru pasageri.

Conform procedurilor standard aplicate în aviație, căpitanul a ales să devieze de la ruta inițială și să aterizeze în Adelaide.

Aterizarea a fost făcută în jurul orei 00:20. Pasagera și bagajul ei au fost scoase din avion. Aceasta călătorea alături de un alt bărbat care a coborât cu ea. Acesta nu a avut un comportament agresiv.

Citiți și Incident la bordul unui avion. 400 de pasageri blocați în avion, fără ventilație

Zborul a decolat de pe Aeroportul din Adelaide 50 de minute mai târziu, în jurul orei 01:10 dimineața, și a aterizat în Perth la 03:15. Zborul a întârziat astfel cu aproape 3 ore. Pasagerii au înțeles situația creată și nu au existat plângeri.

Toți pasagerii au ajuns în siguranță la destinație.

← Close