VIDEO. Avionul a luat foc. Aeronava care transporta echipa de fotbal a Arabiei Saudite a luat foc

Andrei Beldiman, 19 iun.. 2018

Aeronava care transporta echipa de fotbal a Arabiei Saudite la Campionatul Mondial de Fotbal 2018 a fost implicat într-un incident aviatic. Clipe de groază prin care au trecut pasagerii atunci când avionul a luat foc.

Flăcările au putut fi observate de către pasageri în timpul zborului.

Momente de panică au fost trăite de cei aflați la bordul unui avion al companiei aeriene Russian Airlines. Avionul în care se aflau și membrii echipei de fotbal a Arabiei Saudite se îndrepta spre aeroportul din Rostov, Rusia. Flăcările au izbucnit la unul dintre motoarele aeronavei.

Citiți și Incident aviatic: un avion s-a ciocnit în zbor cu un elicopter

Echipa de fotbal a ArabieI Saudite va juca cu Uruguay în timpul zilei de miercuri.

Din declarațiile făcute de Asociația de Fotbal Saudită, conform Daily Mail, avionul a aterizat în siguranță, în ciuda incidentului uluitor.
„Avionul a aterizat la Rostov, pe Aeroportul Don, iar echipa de fotbal este în siguranță și se îndreaptă către locurile de cazare.”

Din videoclipurile postate pe platformele de socializare online putem observa cu focul a îzbucnit la un motor de sub aripa avionului.

Avionul face parte din flota companiei Rossiya Russian Airlines și este un Airbus A319-100.

Din fericire nimeni nu a fost rănit într-un incident ce ar fi putut să se termine într-un mod tragic.

„În timp ce zborul FV1007 din St Petersburg către Rostov-on-Don a început aterizarea, avionul (Airbus) A319 a suferit o problemă tehnică la unul dintre motoare.” Declarațiile au fost făcute de un reprezentant al companiei aeriene rusești. Sursa incidentului se pare că a fost o pasăre care a fost aspirată de motor.

Nimic nu a amenințat siguranța pasagerilor. Aeronava a aterizat cu bine. Nu a fost declarată stare de urgență.

Citiți și Incident aviatic la Kiev. Un avion a aterizat în afara pistei

Jucătorii de fotbal au fost zăriți coborând liniștiți din avion.

Avionul are o vechime de 12 ani. A fost cumpărat nou de la compania aeriană americană Frontier Airlines, înainte de a ajunge în posesia Donavia în iulie 2013. Airline Rossiya operează zboruri cu această aeronavp începând cu aprilie 2016.

Arabia Saudită va întâlni echipa Uruguayului miercuri pe Arena Rostov.

← Close