Un pilot IndiGo Airlines a suferit un atac de inimă în timpul zborului

Andrei Beldiman, 27 iun.. 2018

Un pilot IndiGo Airlines a suferit un atac de cord masiv, în timpul unui zbor din localitatea Imphal, India.

Din fericire, el a reușit să aterizeze în siguranță avionul plin de pasageri pe Aeroportul Internațional Netaji Subhash Chandra Bose din Kolkata.

Potrivit informațiilor oferite de site-ul News 18, căpitanul Silvio Diaz Acosta, pilotul cubanez care opera zborul, și copilotul său se pregăteau să aterizeze în Kolkata, când pilotul a început să se plângă de dureri acute în piept. În ciuda durerii intense și a transpirației din abundență, atât căpitanul Acosta, cât și copilotul său au reușit să aterizeze avionul la ora 16:45. Incidentul a avut loc în timpul zilei de duminică, 24 iunie.

După aterizarea avionului, căpitanul Acosta a fost dus de urgență la unitatea medicală de pe aeroportul din Kolkata.

După aceea a fost transferat la Spitalul Charnock din apropiere.

Dr. Cardiolog Satrajit Samanta a vorbit cu News 18, descriind evenimentele întâmplate. El a spus: “Starea lui a fost serioasă și a fost imediat dus la secția de urgență. A fost făcută electrocardiografie, în urma căreia s-a stabilit că acesta a suferit un infarct miocardic , cunoscut sub numele de atac de cord. Se întâmplă atunci când fluxul sanguin scade sau se oprește complet la o parte a inimii. Mai târziu a fost făcută o angioplastie. Acum pacientul se recuperează”.

Citiți și Incident pe Aeroportul JFK. Pilotul a anunțat din greșeală deturnarea avionului

Doctorii au afirmat că este un miracol că pilotul a supraviețuit.

Medicii au spus site-ul de știri că pilotul a suferit în timpul operației o tulburare de ritm cardiac, ceea ce a complicat lucrurile. Au fost obligați să-l resusciteze de două ori.

Citiți și VIDEO. Incident pe Aeroportul din Atlanta. Un bărbat a sărit pe aripa unui avion

Având în vedere că piloții trec în mod obișnuit prin controale de sănătate, este curios faptul că Acosta a fost lăsat să zboare. Acestea fiind spuse, este remarcabil faptul că a reușit să aterizeze avionul în condiții de siguranță.

← Close