Turiști români, ţinuţi cu forţa pe aeroportul din Cancun

Aștefănoaiei Cristiana, 02 feb.. 2021

100 de turişti români au fost ţinuţi cu forţa în aeroport. În Cancun, Mexic, românii au trecut prin clipe grele.

Turiştii români, mulţi dintre ei cu copii, au declarat că s-au simţit umiliţi ca nişte infractori.

Turiştii ţinuţi prizonieri în Cancun, pe aeroport, fost păziţi de personal înarmat, apoi le-au fost luate telefoanele şi documentele de identitate.

De mai bine de 40 de ore, românii stau în aeroportul din Cancun, în camere închise.

Încă mai sunt zeci de turiști români ținuți cu forța

Turiştii erau în vacanță în Mexic. Ei ajunseseră acolo prin companii de turism din România sau pe cont propriu.

Când au ajuns în aeroport, românii şi-au dat seama că sunt duşi pe un culoar separat de călătorii cu alte naţionalităţi. Nu au primit nicio explicație

Aproape toți românii din aerport au închişi în camere păzite cu angajaţi înarmaţi, lăsaţi fără telefoane mobile şi documente.

Turiştii susţin că nu au primit explicaţii şi că doar au fost anunţaţi că vor fi deportaţi în România.

Unii dintre ei au ajuns la Paris unde au fost anchetaţi de poliţiştii francezi, iar alţii la Frankfurt, iar acum sunt în drum spre România.

Ministerul Afacerilor Externe amintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Ciudad de Mexico: 00 52 55 5280 0447 și 00 52 55 5280 1869, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice la Ciudad de Mexico: 00 52 55 38 833 072.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close