Tragedie în sudul Libiei. Un avion cargou s-a prăbuşit. Trei persoane au murit

AIR24 Redacția, 29 apr.. 2018

Un pilot şi doi copiloţi libieni au fost ucişi duminică după ce un avion cargou care deservea un câmp petrolier în sudul Libiei, s-a prăbușit.

Avionul s-a prăbuşit la câteva minute după ce a decolat de pe câmpul petrolier El Sharara, a declarat pentru AFP o sursă militară ce a preferat să rămână anonimă, informează agerpres.ro.

“El a sosit de la Tripoli pentru a aduce provizii personalului de la câmpul (petrolier) şi a plecat gol”, a precizat această sursă.

“Comandantul de bord şi cei doi copiloţi ai săi au murit în prăbuşirea avionului de tip Iliuşin”, a mai spus aceeaşi sursă.

Numai o persoană a supravieţuit, “un membru al echipajului care a fost grav rănit”, a adăugat sursa.

Cauzele prăbuşirii avionului în câmpul petrolier El Sharara, unul dintre cele mai importante din sudul ţării, sunt până acum necunoscute.

Citește și: Incident aviatic Tarom. Un avion s-a întors din drum după ce un geam s-a fisurat

Pe 18 aprilie, o persoană a decedat și alte 7 au fost rănite în urma unui incident aviatic. O femeie a murit în urma exploziei motorului stâng al avionului companiei Southwest Airlines.

Motorul stâng al unui avion de pasageri a explodat, ceea ce a provocat panică în timpul zborului companiei Southwest Airlines.

Citește și: Accident aviatic: un avion s-a prăbușit în Arizona

Avionul a aterizat de urgență pe Aeroportul Internațional din Philadephia. Pilotul a dus aeronava într-o zonă izolată pe pistă, unde pasagerii au fost debarcați.

Aeronava plecase din New York spre Dallas

Motorul unui avion, care aparținea companiei Southwest Airlines, a cedat la o altitudine de circa 10.000 de metri. Avionul, care avea 149 de persoane la bord, s-a depresurizat.

Măştile de oxigen au coborât, iar pasagerii au fost cuprinși de panică. Aceștia au transmis celor dragi, pe reţelele de socializare, mesaje în care au scris că trăiau ultimele clipe din viaţă, informează Agerpres.

Femeia care a decedat fusese grav rănită când a fost parţial trasă afară din avion. Citește continuarea AICI.

← Close