Tichete sociale 2022. Anunț pentru toți românii

Aștefănoaiei Cristiana, 02 aug.. 2022

Vești bune pentru românii care așteaptă să primească voucherele pentru alimente, promise de către Guvern. Ministrul Fondurilor Europene a făcut precizări importante pe acest subiect de interes pentru populație. Iată cine și când va intra în posesia tichetelor sociale.

Vouchere alimente 2022. Anunț de la Guvern!

Marcel Boloș a anunțat că distribuirea voucherelor restante pentru alimente a început de luni, 1 august 2022, asta după ce toate cele 2,5 milioane de tichete sociale au fost deja emise. Ministrul Fondurilor Europene a precizat că este vorba despre 354.000 de vouchere pentru alimente care nu au ajuns încă la destinatari, din diferite motive care ţin de logistica livrării, și nu de activitatea ministerului.

Din data de 29 iulie a fost finalizată emiterea acestor vouchere sociale, respectiv toate cele 2,5 milioane de vouchere au fost emise. Până luni, 1 august, au fost distribuite 2,1 milioane, mai rămânând 354.000 care încă nu au fost distribuite, fie că nu erau beneficiarii acasă, fie că s-au întors documentele, însă termenul cu Poşta Română este să închidem distribuirea până vineri, a declarat Marcel Boloş.

Lista beneficiarilor de vouchere sociale pentru alimente este actualizată de Ministerul Muncii pe baza criteriilor de eligibilitate referitoare la venitul maxim lunar.
Ministru Fondurilor Europene a explicat situațiile în care pensionarii cu pensii sub 1500 de lei nu au primit vouchere sociale. Se pare că este vorba despre cazuri în care acele persoane beneficiază, pe lângă pensie, de alte venituri, cum ar fi chirii sau alte activități.

Dacă există situaţia unei pensii sub 1.500 de lei, dar mai are drept de refugiat sau obţine alte venituri, acelea se cumulează şi, dacă depăşeşte 1.500 de lei, nu se mai acordă voucherul social, a explicat oficialul.

Guvernul pregătește un nou pachet de măsuri sociale

Vești bune pentru români! Executivul pregătește un al doilea pachet de măsuri sociale, menite să ajute populația cu venituri mici, să facă fața valului de scumpiri la alimente, energie electrică și gaze naturale. Anunțul a fost făcut de către Ministrul Muncii care a precizat că problemele economice ale românilor ar trebui să reprezinte o preocupare zilnică a Guvernului.

Momentan pachetul de măsuri sociale este în lucru, la fel și rectificarea bugetară. Marius Budăi a precizat că încă nu este în posibilitatea de a anunța ceea ce va fi implementat. Oficialul a transmis, totuși, că se lucrează pentru identificarea unor măsuri echilibrate între pachetul social și cel economic.
Ministrul Muncii a mai declarat că este necesară extinderea măsurilor de sprijin social, nu doar la categoriile vulnerabile, pentru că toți românii au fost afectați de aceste scumpiri.

← Close