TAROM va achiziționa 2 avioane de tip Embraer 190 și cumpără 5 avioane Boeing 737 MAX

Adrian, 30 iun.. 2018

Tarom a publicat pe site-ul companiei un anuț prin care își doreste închirierea a două aeronave de tip „reginal jet” și conform unor surse Aeronews.ro, compania intenționează să cumpere 5 Boeining-uri 737 MAX până la finalul anului.

„Anuntul pentru inchirierea celor doua jet-uri regionale a fost publicat pe site-ul TAROM. Pana la sfarsitul anului, TAROM va semna si pentru 5 MAX-uri, spun surse apropiate companiei.

Citește aici: TOP: Tarom ocupă locul 49 în clasamentul care vizează satisfacția clienților

Anuntul poate fi gasit aici. Potrivit unor surse apropiate companiei, TAROM va inchiria cele doua E190 (second-hand) de la un lessor pentru 150.000 de dolari/avion/luna. O parte din ATR-urile TAROM va fi data lessor-ului respectiv, mai spun aceleasi surse. Anunturile legate de cele 5 MAX-uri si de finalizarea contractului pentru cele doua Embraer-uri 190 vor fi facute, cel mai probabil, in iulie la Farnborough Airshow.

De asemenea, se pare ca TAROM vrea sa zboare cu Boeing 737 MAX spre India (Mumbai, cel mai probabil), lucru dorit si de Blue Air, care trebuie sa primeasca primele MAX-uri in 2019.” conform Aeronews.ro.

FOTO: Boeing 737 MAX

AIR24 a cerut companiei Tarom un punct de vedere însă până la această oră nu am primit un răspuns.

Recent în flota companiei au intrat două Boeing-uri 737-800NG care ajută compania să extindă rutele și să ofere servicii mai bune pasagerilor. Anul trecut compania națională a mai recepționat două avioane Boeing 737.

Rutele continuă să se dezvolte, iar intețiile companiei de stat par a fi unele care duc spre obținerea de profit.

Anunțul Tarom cu privire la închirierea Embraer 190

Anunt de inchiriere aeronave

Compania TAROM anunta inceperea procedurii privind operatiunea de inchiriere in regim de dry lease a unui numar de 2 (doua aeronave) de tip ”regional jet”, de preferat cu urmatoarele caracteristici:

Caracteristici Detalii
Tipul aeronavelor Regional jet
Capacitate Numar de locuri 70 – 120, de preferat prevazute cu separator mobil
Range Minimum 1,400 nm
MTOW Maximum 62 tone
Vechime In functie de disponibilitatea pe piata
Interior Scaune slim, tapiterie tip piele
Dotari Bucatarii, spatii de depozitare
Perioada inchirierii Negociabila
Inmatriculare EASA compliant
← Close