TAROM dă explicații după ce în presă au apărut informații denigratoare

Adrian, 18 sept.. 2020

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public în ultimele ore, Compania Națională TAROM ține să precizeze următoarele:

Raporturile contractuale existente între Compania Națională de Transporturi Aeriene și cele două persoane menționate în articolul publicat pe site-ul romanialibera.ro s-au încheiat pe data de 3 august 2020. Actualmente, între CNTAR TAROM și cele două foste însoțitoare de bord, angajate în cadrul companiei pe o perioadă determinată, nu mai există vreun fel de relație contractuală.

În ceea ce privește afirmația autorului articolului potrivit căreia în cadrul TAROM există persoane angajate pe posturi de asistent consilier, menționăm faptul că în organigrama companiei nu se regăsesc asemenea poziții, nu sunt și nici nu urmează să fie angajate persoane cu această încadrare.

Față de referirea care a fost făcută vizavi de postul de consilier director general, precizăm faptul că raporturile contractuale cu acesta au început în luna iulie 2020. În ceea ce privește mențiunea din textul articolului privitoare la salariul BRUT lunar încasat de acesta, subliniem faptul că este total eronată. Contractul în baza căruia consilierul directorului general activează în cadrul companiei fiind unul de tip part-time (nu este angajat cu normă întreagă de 8 h/zi), iar incasarile salariale fiind aferente activității part-time, suma menționată în articol nu este reală.

TAROM, precum majoritatea companiilor din această industrie, traversează o perioadă dificilă din punct de vedere economic, ca urmare a efectelor pandemiei COVID-19. Mai mult, compania se află într-un plin proces de redresare economică, iar angajările efectuate în această perioadă sunt doar cele care reprezintă absolută necesitate pentru continuarea activității.

← Close