TAP Air Portugal se pregătește de primirea primei aeronave Airbus A330neo

Andrei Beldiman, 16 mai. 2018

Prima aeronavă Airbus A330neo achiziționată de compania aeriană TAP Air Portugal va fi livrată în vara acestui an.

Primele teste ale aeronavei au avut loc.

Primul avion A330neo pentru operatorul aerian TAP Air Portugal – MSN1819 – a finalizat un zbor de 4 ore și 32 de minute.

Aeronava se va alătura flotei în care există alte două aeronave Airbus A330-900. Acestea efectuează deja teste de zbor.

MSN1819 este prima aeronavă echipată cu cabina Airspace de către Airbus.

Aceasta este echipată cu un instrument de testare a zborului ușor(Flight Test Instrumentation) în timpul fazei sale de testare, pentru a verifica sistemele din cabină, cum ar fi aerul condiționat, odihna echipajului etc.

Citiți și despre cel mai lung zbor din lume va fi realizat cu un Airbus A350-900ULR.

Cu peste 1.700 de comenzi, A330 este cea mai populară aeronavă de talie medie, realizând aproape 1.000.000 de zboruri în fiecare an.

Astăzi, mai mult de 1.400 de aeronave au fost livrate către aproape 120 de clienți din întreaga lume pe o gamă largă de rute, de la zboruri interne și regionale la servicii intercontinentale de lungă durată.

Oferind cele mai mici costuri de operare în categoria sa și datorită investițiilor continue în cele mai recente inovații, noua generație A330neo este cea mai profitabilă și mai performantă aeronavă din categoria sa de dimensiuni.

Prima livrare a aeronavei A330neo către TAP Air Portugal este planificată în vara acestui an.

Imagini remarcabile arată cum un Airbus A350 intră în rolul unui avion de luptă și efectuează o decolare aproape verticală. Videoclipul a fost urcat pe YouTube și a strâns peste 644 de mii de vizualizări în ultima săptămână. Vizualizați imaginile impresionante AICI.

Descoperiți detaliile despre noile cușete de dormit Airbus. Constructorul aeronautic european pregătește o mutare curajoasă pentru cei care vor zbura cu avionul pe distanțe mari. Airbus a anunţat că va colabora cu producătorul de scaune Zodiac Aerospace pentru a transforma ideea în realitate.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close