Sunt așteptate întârzieri pe Heathrow și Gatwick în următoarele 3 săptămâni

Andrei Beldiman, 03 apr.. 2018

Aeroporturile Heathrow și Gatwick din Londra se pregătesc pentru întărzieri ale zborurilor în următoarele 3 săptămâni.

Aceste întârzieri vor fi cauzate de schimbările controlului traficului aerian.

Compania Națională de Trafic Aerian, National Air Traffic Services, introduce o nouă tehnologie în cadrul centrului de control.

Schimbarea va afecta sectoarele ce acoperă aeroporturile Heathrow și Gatwick. Numărul de zboruri care vor ateriza pe aceste 2 aeroporturi va fi redus pe parcursul următoarelor 3 săptămâni. Acest lucra va însemna întârzieri pentru pasagerii care vor folosi serviciile acestor 2 aeroporturi.

Heathrow și Gatwick vor suferi perturbări în programul de zbor, pe măsură ce Nats (National Air Traffic Services) va înlocui benzile de informații de hârtie cu un sistem digital la centrul de control din Swanwick, Hampshire.

Numărul zborurilor permise să aterizeze pe aeroporturile din Londra va fi redus, în timp ce controlorii se vor adapta cu folosirea noului sistem.

Sectoarele care controlează Heathrow, Gatwick și spațiul aerian la sud și la sud-est de aceste aeroporturi adoptă noua tehnologie.

Această zonă este cel mai aglomerat spațiu aerian din Regatul Unit.

Întârzierile medii la Heathrow ar putea fi de 20 de minute, deoarece sosirile sunt limitate la 80% din capacitatea maximă pentru 10 zile, începând de mâine, 4 aprilie. Acest procent va crește la 90% din capacitatea maximă, în decursul primelor 10 zile de la implementarea noului sistem.

Oamenii care trăiesc în apropierea aeroportului vor fi, de asemenea, afectați, deoarece Nats a solicitat permisiunea de a ateriza unele avioane “ușor mai devreme și puțin mai târziu decât de obicei.”

Jamie Hutchison, directorul bazei Nats Swanwick, a declarat pentru Asociația Presei:

“Știm că vor fi afectate mai multe zboruri, în special în primele 10 zile. Dar pentru majoritatea acestor zboruri ne așteptăm ca întârzierea să fie minimă și călătorii nu ar trebui să-și schimbe planurile sau să călătorească mai târziu spre aeroport. Vom face tot ce putem, în parteneriat cu aeroporturile și companiile aeriene, pentru a minimiza impactul asupra pasagerilor”.

Nats spune că introducerea noului sistem digital EXCDS este un pas important în modernizarea modului în care este gestionat spațiul aerian al Regatului Unit.

Acesta face parte dintr-un program de 700 de milioane de lire sterline și este implementat pentru a face față creșterii cererii de transport aerian.

Se estimează că traficul aerian din Marea Britanie va crește de la 2,6 milioane de zboruri, anul trecut, la 3,1 milioane în 2030. Dl. Hutchison a adăugat:

“Dacă nu vom face investiții semnificative ațât pentru modernizarea instrumentelor noastre, cât și a spațiului nostru aerian, atunci nu vom fi pregătiți pentru cererea viitoare pe care o așteptăm”.

Citiți și despre:

← Close